Yargıtay Başkanı Sn. İsmail Rüştü Cirit İhracatçılarımız İle Buluştu

Yargıtay Başkanı Sn. İsmail Rüştü Cirit İhracatçılarımız İle Buluştu

13 Şubat 2016 tarihinde Dış Ticaret Kompleksi’nde Yargıtay Başkanı Sn. İsmail Rüştü Cirit, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sn. Mehmet Akarca ve Kamu Başdenetçisi Sn. Nihat Ömeroğlu’nun teşrifleriyle “Marka Hukuku / Fikri Mülkiyet Haklarının Korunması ve Uygulaması” konulu sempozyum gerçekleştirildi.

Yargıtay Ceza ve Hukuk Dairelerinin Başkan ve üyelerinin,  İstanbul Adliyelerinde görevli değerli hukukçuların,  akademisyenlerin, İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu üyelerinin, basın mensuplarının ve misafirlerin katılımıyla gerçekleşen sempozyumda İTHİB Başkanı Sn. İsmail Gülle ihracat dünyasının Marka Hukukuna ilişkin sorunlarını yargı üyelerinin dikkatine sundu. Hukukçular ile sektörün önde gelenlerinin ilk defa bu şekilde buluşmasının önemine dikkat çeken Gülle, gelişen ve büyüyen Türkiye’de ekonominin güçlenmesi, ihracatın artması, katma değeri yüksek ürünlerin üretilebilmesi ve küresel anlamda markalaşmanın gerçekleştirilebilmesi için fikri mülkiyet haklarının korunmasının ve uygulanmasının önemini belirtti. 

Son dönemde markalaşmaya ilişkin önemli düzenlemelerin olduğunu ifade eden Yargıtay Başkanı Sn. Cirit markalaşma hukukuna ilişkin sektörü ve katılımcıları aydınlattı.