Türkiye Triko Sanayicileri Derneği’nden İTHİB’e Ziyaret

Türkiye Triko Sanayicileri Derneği’nden İTHİB’e Ziyaret

Türkiye Triko Sanayicileri Derneği (TRİSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balkuv ve beraberindeki TRİSAD Yönetim Kurulu Üyeleri, 10 Mayıs 2018 tarihinde İTHİB’e bir ziyaret gerçekleştirdi.

TRİSAD Başkanı Mustafa Balkuv’un, İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz ve yeni yönetim kurulu üyelerine hayırlı olsun temennilerinde bulunduğu ziyarette; kurumlar arası iş birliği, tekstil sektöründe ara eleman ve nitelikli eleman ihtiyacı, güncel ihracat rakamları ve kurumların hayata geçirdiği özgün projeler konuşuldu. Toplantının ana gündem maddesi Türk tekstil sektörünün eleman ihtiyacının giderilmesi oldu. Bu kapsamda İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz, TRİSAD’ın faaliyet gösterdiği Zeytinburnu TRİSAD Tekstil Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi hakkında bilgi alarak Türk tekstil sektörünün gelişimi için benzer eğitim faaliyetlerinin hız kazanması gerektiğine dikkat çekti ve İTHİB tarafından hayata geçirilmesi planlanan projeler hakkında bilgi verdi.

Toplantı sonunda İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz; TRİSAD heyetinin hayırlı olsun ziyareti için teşekkür ederek sektörel derneklerin ve iş birliği kuruluşlarının geçmişten bugüne hep iç içe olduğunu, tekstil ve hazırgiyim sektörlerinin başarısının bu birlik ve beraberlikten kaynaklandığını, gelecek dönemde ise kurumlar arası işbirliğini daha da derinleştirme arzusu içerisinde olduklarını ifade etti.