Türkiye - Çin Tekstil Diyaloğu Toplantısı Yoğun Katılımla Gerçekleştirildi

Türkiye - Çin Tekstil Diyaloğu Toplantısı Yoğun Katılımla Gerçekleştirildi

26 Nisan 2018 tarihinde Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası tarafından Çin Ulusal Tekstil ve Hazırgiyim Konseyi – CNTAC heyetinin iştirakleri ile Türkiye – Çin Tekstil Diyaloğu Toplantısı gerçekleştirildi.

Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası, İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği ve Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği yetkilerinin yoğun katılımları ile gerçekleştirilen toplantıda; Türkiye ve Çin arasındaki ticaret hacminin arttırılması, Türkiye’deki yatırım ortamı ve Türk tekstil sektörünün Türkiye ekonomisi içerisindeki konumu değerlendirildi.

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Denizer’in de bir sunum gerçekleştirdiği Türkiye – Çin Tekstil Diyaloğu Toplantısında, Türkiye’nin katma değerli ihracatında tekstil sektörünün payı, 2 milyonu aşan istihdamla sektörün sahip olduğu nitelikli personeli ve Türkiye’nin tekstil ihracatında Dünya’daki konumuna ilişkin verilen bilgiler, Çinli yetkililer tarafından dikkat çekti.

Düzenlenen etkinliğin sonunda Çin Ulusal Tekstil ve Hazırgiyim Konseyi – CNTAC Heyetine günün anısına bir plaket takdim edildi.