Turk Eximbank Ve Kısa Çalışma Ödeneği Toplantısı

Turk Eximbank Ve Kısa Çalışma Ödeneği Toplantısı

EXIMBANK YETKİLİLERİ İLE SEKTÖREL TALEPLER GÖRÜŞÜLDÜ

16 Nisan 2020 tarihinde İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri ve sektör temsilcileri, Eximbank Genel Müdür Yardımcıları Enis Gültekin ve Mustafa Çağrı Altındağ bir toplantı gerçekleştirerek Eximbank’ın koronavirüs krizi kapsamında çıkardığı destekler kapsamında bilgi aldılar.

Gerçekleştirilen toplantıda, firmaların yaşanan olağanüstü süreç içerisinde Eximbank desteklerinden daha efektif faydalanabilmelerini teminen görüş ve öneriler Eximbank yetkilileriyle paylaşılırken, ilerleyen süreçte firmaların finansmana erişiminde daha etkin faydalanabilmeleri için fikir alışverişinde bulunuldu.

Toplantıda ilk defa TL Reeskont Kredilerini hayata geçiren Eximbank yetkililerine teşekkür eden İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz, limit çalışmaları, firmaların karşılaştığı çek ödemeleri, kredi ötelemeleri ve kredi talepleri ile ilgili uygulamada karşılaşılan durumlara ilişkin olarak beklentilerini paylaştı.

 

İTHİB, KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİNİ DEĞERLENDİRDİ

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Yönetim Kurulu, 16 Nisan tarihinde, İŞKUR tarafından hayata geçirilen Kısa Çalışma Ödeneği ile bilgi alarak görüş alışverişinde bulundular.

İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz ve SGK Uzmanı Servet Kaba’nın katıldığı toplantıda, İTHİB Yönetim Kurulu Üyeleri, Kısa Çalışma Ödeneğinden yararlanılması için dikkat edilmesi gereken hususlar ve en çok karşılaşılan sorunlara ilişkin bilgi alınarak, sürecin kolaylaştırılmasına ve daha çok firmanın Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalanmasına ilişkin görüş alışverişinde bulundular. Toplantıda, 15 Nisan tarihinde TBMM’de yapılan torba kanun değişikliği ile, kısa çalışma ödeneği çıkmayan çalışanlara yeni bir ödenek çıkarılması ve ödenek başvurularını müfettiş inceleme şartlarının kaldırılması hususları değerlendirildi.