TİM OLAĞAN GENEL KURULUNA KATILDIK

TİM OLAĞAN GENEL KURULUNA KATILDIK

 

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), 28. Olağan Genel Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katılımıyla 18 Eylül 2021 tarihinde gerçekleştirildi. 2020 yılı ihracat şampiyonlarına ödüllerinin takdim edildiği törende Türkiye'nin İlk 1000 İhracatçısı 2020 Prestij Kitabı’nın tanıtımı da gerçekleştirildi. 2020 yılında en fazla en fazla ihracat yapan ilk 10 firmaya ödüllerini Cumhurbaşkanı Erdoğan takdim etti. İlk 1000 ihracatçının 1 milyona yakın istihdam sağladığı belirtilen Genel Kurul, TİM Başkanı İsmail Gülle’nin ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleşen Genel Kurul’da İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz ve Başkan Yardımcısı Fatih Bilici de yer aldı.

Toplantıya ayrıca Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İlk 1000 İhracatçı firma temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları, İhracatçı Birliklerinin Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeleri ve Delegeleri ile TİM Konsey Üyeleri katıldı.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, “Ekonominin büyümesinde yeni dönemde ihracatçılar lokomotif olacak. Kuracağımız ihracatı geliştirme fonu ile açık finansman kaynağı oluşturulacak, ihracatçının teminat sorunu ortadan kalkacak. İhracatı geliştirme fonuyla sağladığımız diğer desteklere ilave olarak sadece ihracatçıların erişime açık olarak bir finansman kaynağı oluşturuyoruz” sözlerine yer verdi.

TİM Başkanı İsmail Gülle, 2020 yılında gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin bilgi vererek, “İhracatımızda sürdürülebilirliği sağlamak, gençlerimizi ihracat ailesine kazandırmak, geleceğin ihracat ehli genç neslini yetiştirmek amacıyla Genç TİM'i kurduk. Sürdürülebilir kalkınmanın en önemli unsurlarının başında kadın ihracatçı ve kadın girişimci sayısının artırılması gelmektedir. “Güçlü Kadın, Güçlü İhracat, Güçlü Türkiye” sloganıyla sürdürebilir bir kalkınmanın, ancak ve ancak kadınlarımızla mümkün olduğunun farkındayız. Bu bilinçle, Meclisimiz tarihinde bir ilk olan "TİM Kadın Konseyi”ni kurduk.” şeklinde konuştu.

İsmail Gülle ayrıca, sürdürülebilirlik ve Ar-Ge çalışmalarını değerlendirerek, ilk 1000 ihracatçının 2020 yılında 12 milyar lirayı aşkın Ar-Ge harcaması gerçekleştirdiğini vurguladı.