TİM’ DE İSMAİL GÜLLE DÖNEMİ

TİM’ DE İSMAİL GÜLLE DÖNEMİ

30 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilen Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) 25. Olağan Genel Kurulu'nda TİM Başkanlığına seçilen İsmail Gülle 3 Temmuz 2018 tarihinde görevi Mehmet Büyükekşi'den devraldı. Devir teslim töreninde bir veda konuşması gerçekleştiren Büyükekşi, İsmail Gülle'nin aldığı bayrağı daha da ileriye götüreceğine inandığını kaydederek, yeni dönemde ihracatın Türkiye açısından daha önemli hale geleceğini vurguladı.

İsmail Gülle ise konuşmasında “Bu yükü tek başına değil ihracatçılarla beraber taşımak üzere devraldım. Hepiniz bu işi en iyi bilensiniz. Bana düşen görev koordinasyonu sağlamak ve ekip olarak çalışmak” dedi. İhracat ailesinin bu ülke için çok büyük görevleri olduğunu belirten Gülle, “Bu ülkenin kişi başı geliri artacak, zenginleşecek ve yeni rekorlar kırılacaksa bunu ihracatçılarımızla beraber yapacağız. Biz de bu sorumluluk çerçevesinde çalıştık. Yeni dönemde de bu ciddiyetle çalışacağız” diye konuştu.

“Atıl enerjiyi harekete geçireceğiz” “Nereden gelip, nereye gittiğini bilmeyen kişinin nerede olduğunun önemi yok” diyen Gülle, “Hiç kimse kendini bu ailenin dışında hissetmesin. TİM Meclisi'ni çalıştıracağız. Tüm delegelerimizi dinleyeceğiz. Onları bu ailenin büyüklüğünü ve gücünü hissettireceğiz. Onları paydaş yaparak atıl enerjiyi daha çok harekete geçireceğiz” dedi.