TİCARET MÜŞAVİRLERİMİZLE SEKTÖREL TANITIM TOPLANTIMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK

TİCARET MÜŞAVİRLERİMİZLE SEKTÖREL TANITIM TOPLANTIMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK

 

İTHİB Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Denizer’in katılımıyla 15 Haziran 2021 tarihinde yurt dışı teşkilatı hizmet içi eğitimi gerçekleştirildi. Ticaret müşavirlerinin sektöre yönelik bilgilerinin artırılması amacıyla gerçekleştirilen eğitimde, tekstil sektörüne ilişkin bir sunum gerçekleştirildi.

Mustafa Denizer’in imalat sanayiinin en fazla istihdam sağlayan sektörlerin tekstil ve hazır giyim sektörleri olduğunu belirterek, alt sektörlere ilişkin detaylı bilgi paylaşıldı. Tekstil sektöründe yaklaşık 20 bin ihracatçı ve 10 binden fazla ihracatçı olduğu bilgisini paylaşan Denizer, AB’nin en büyük 2. sektörü olunduğu bilgisini paylaştı.

Gerçekleştirilen toplantıda sektörün pazar payını yükseltebilmesi için ticaret müşavirlikleri ve ihracatçı birlikleri arasında güçlü koordinasyonun önemine değinildi. Ülkelerin mevzuat düzenlemeleri, sektöre ilişkin projelerin takibi ve duyurusunun ihracatçı birliklerine etkin bir şekilde yapılabilmesi ve özellikle sektörel hedef pazarlarda sektörün tanıtımına yönelik ortak proje faaliyetleri oluşturulması için iş birliğinin önemli olduğu değerlendirildi.