THE LONDON TEXTILE FAIR

Avrupalı tekstil üreticilerini, tasarımcılarını ve distribütörlerini tek bir çatı altında toplayan The London Textile Fair 9-10 Ocak tarihlerinde The Business Design Centre’da gerçekleştirildi. Avrupa’nın en büyük ve en prestijli fuarına başta Türkiye, İtalya, İngiltere, Fransa, Portekiz ve İspanya olmak üzere çok sayıda ülke katılım sağladı.

• Yönetim Kurulumuzdan Türk katılımcılara ziyaret

Fuarda İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Yönetim Kurulunu, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Natan Yakuppur ve Muammer Akçay temsil etti. Londra Büyükelçimiz Ümit Yalçın, Ticaret Başmüşavirimiz Mustafa Süleyman Beşli, Ticaret Müşavir Yardımcımız Ahmet Enes Tekcan da fuara katılım sağlayarak Yönetim Kurulu üyelerimiz ile birlikte firmalarımızın standlarını ziyaret etti.

Fuara ilişkin açıklamalarda bulunan Yönetim Kurulu Üyelerimiz fuara Türk firmalarının bu denli artan bir ilgiyle yaklaşmalarını olumlu karşıladıklarını ifade ettiler. Ayrıca Brexit sürecindeki belirsizliğin firmaları daha tedbirli davranmaya yönelttiği ve durgunluğa yol açan bir ortamda Türk firmalarının avantajlı durumda olduğunu da vurgulayarak kurdaki avantajdan dolayı rakiplerimizden daha ucuz ürün sunabilmenin Pazar payını artırabileceğini belirttiler.

• Türkiye AB ülkelerinin en büyük ikinci tedarikçisi

Milli katılım organizasyonunun İTHİB tarafından düzenlendiği fuarda 71’i milli katılım kapsamında olmak üzere toplamda 140 Türk firması da yerini aldı. Türkiye ve dünyada markalaşmış ya da markalaşma yolunda olan firmaların yanı sıra, Avrupa pazarına açılmak isteyen firmaların da bulunması Türk tekstil sektörünün dış pazarlara entegrasyonunun arttığını gözler önüne seriyor.

Tekstil ihracatında AB ülkelerinin en büyük ikinci, dünyanın ise en büyük yedinci büyük tedarikçisi durumunda olan Türkiye, İngiltere’nin de altıncı büyük tedarikçisi konumunda.

Avrupa tekstil pazarı için önemli bir giriş noktası teşkil eden bu fuarla, Türk tekstilinin en büyük ihracatçılardan biri olduğu Avrupa pazarıyla, üreticilerimizi buluşturmak ve Avrupa pazarındaki yerimizi koruyarak payımızı daha da arttırmak ve 2023 için hedeflenen ihracat rakamlarına ulaşabilmeyi amaçlayan İTHİB, bu yıl 13. kez milli katılım organizasyonu düzenlediği London Textile Fair ile üye firmalarını buluşturmaya devam edecek.