Textile Talks Paris Etkinliği

Textile Talks Paris Etkinliği

Fransa’nın başkenti Paris’te İTHİB tarafından organize edilen Textile Talks etkinliği 13 Eylül 2016 tarihinde, Dünya’nın en büyük tekstil sektör temsilcilerinin bir araya geldiği büyük bir katılımcı kitlesi ile düzenlendi. Etkinliğe; Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Tarık Sönmez, Türkiye’nin ve Dünya’nın önde gelen tekstil sektörü temsilcileri ve uluslararası basın mensupları iştirak etti.

15 Temmuz tarihinde ülkemizin yaşadığı hain darbe girişimine rağmen ülkemizin tekstil sektörüne ve güçlü alt yapısına güvenerek taleplerini azaltmayan tekstil sektörü temsilcilerine plaketler verildiği gecede; ödül töreni ve Türk tekstil sektörünü tanıtan film gösterimi yapıldı. Gecede Lacoste, BCBG, Baltıka, Chicos, Diesel, Fsm, Hobbs, Jaya, Lands’ End, Miraoglio Fashion, Persentili, Salsa, Talbots, Texpro, Tommy Hilfiger, Treiss ve Zara ödül alan firmalar olurken, birçok tekstil devi de geceye katılım sağladı.

Geceye ev sahipliği yapan İTHİB Başkanı Sayın İsmail GÜLLE konuşmasında hain darbe girişimine rağmen çalışmaya hız kesmeden devam ettiklerini ifade etti. Bunun yanında Türkiye’nin finansal sisteminin çok kuvvetli olduğunu ifade eden GÜLLE, 15 Temmuz’dan sonra ekonomimizde herhangi bir daralma olmadığını ifade etti. GÜLLE konuşmasının sonunda Türkiye’ye ile ticaretlerine devam eden tekstil devlerine teşekkür ederek “Bugüne kadar Türkiye’de yatırım yapan hiçbir firma zarar etmemiştir bundan sonra da etmeyecektir” dedi.

Gecede Lacoste’un CEO’su Didier Lalance 25 yıldır Türkiye ile işbirliği içerisinde olduklarını, 25 yıl daha bu işbirliğinin devam edeceğini söyleyerek Türkiye’ye güven mesajı verdi.

Premier Vision’un CEO’su Philippe Pasquet konuşmasında “Fransa’da zor günler geçirdi ancak hayat devam ediyor, önümüze bakmalıyız. Türkiye Premier Vision’un en önemli katılımcılarından biri ve birlikte iş yapmaktan çok mutluyuz” dedi.

 

Tekstil, Deri, Halı AR-GE Şubesi

İTKİB GENEL SEKRETERLİĞİ