Tercihim Tekstil Mühendisliği Projesinin Yeni Dönem Yol Haritası Değerlendirildi

Tercihim Tekstil Mühendisliği Projesinin Yeni Dönem Yol Haritası Değerlendirildi

29 Kasım 2019 tarihinde Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ömer Açıkgöz, İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz, İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gültepe, Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (GATHİB) Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Kileci, İTHİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Şişman, İTHİB Yönetim Kurulu Üyeleri Vehbi Canpolat, Fatma Uçurum ve Kerem Gülle, Tekstil ve Hazırgiyim İhracatçı Birliklerinin Yönetim Kurulu Üyeleri, Türkiye’deki tüm Tekstil Mühendisliği Bölümlerinin Başkanları ve Öğretim Üyeleri, Türkiye Tekstil İşverenleri Sendikası ile Tekstil Mühendisleri Odası yetkililerinin yoğun katılımlarıyla gerçekleştirilen toplantıda Tercihim Tekstil Mühendisliği Projesinin yeni dönem yol haritası değerlendirildi.

Gerçekleştirilen toplantıda, İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz, Türkiye tekstil ve hazırgiyim sektöründeki tüm paydaşların işbirliği ile hayata geçirilen Tekstil Mühendisliği Algısının Yükseltilmesi Projesi için harcanan emeklerin karşılığını almaktan büyük gurur duyduklarını ifade ederek projenin en önemli sac ayaklarından birinin ise uygulamalı eğitim olduğunu ifade etti. İTHİB Başkanı Öksüz “Tekstil mühendisi adaylarımız, öğrencilik döneminden itibaren edinmiş oldukları teorik bilgileri henüz eğitim dönemindeyken pratiğe dönüştürme imkânı bulacak ve hammaddeden nihai ürüne kadar yer alan tüm süreçler hakkında detaylı bilgiye sahip olacaklar. Uygulamalı eğitim, tüm sektörlere öncü ve örnek olduğumuz bu projenin istenilen sonuçlara ulaşılabilmesi için vazgeçilmez bir unsurdur.” dedi.

Tekstil Mühendisliği bölümlerinin eğitim müfredatının gözden geçirilmesi, bölümde branşlaşmaya gidilmesi, üniversitenin son yılında öğrencilerin akredite işletmelerde uygulamalı eğitim alması gibi konuların kapsamlı bir şekilde ele alındığı toplantıda, her bir konu başlığı için komiteler oluşturularak 2020 yılı içerisinde uygulamalı eğitimin hayata geçirilmesine karar verildi.