‘Tercihim Tekstil Mühendisliği’ projesine Felis’ten ödül!

‘Tercihim Tekstil Mühendisliği’ projesine Felis’ten ödül!

Tekstil ve Hazırgiyim İhracatçı Birlikleri, 'Tercihim Tekstil Mühendisliği' projesi ile; etkinin ve kalitenin değerlendirildiği Felis Ödülleri'nde “Konu, Gündem ve Kriz Yönetimi” kategorisinin birincisi olarak FELİS kazandı.

Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçı Birlikleri, Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri ile Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası (TTSİS) ve YÖK arasında imzalanan protokol ile tekstil mühendisliğini tercih eden öğrencilere hem burs hem de iş imkânı sağlayan 'Tercihim Tekstil Mühendisliği' projesi FELİS aldı. 2006'dan bu yana MediaCat tarafından düzenlenen Türkiye'nin en prestijli ödül programı olan Felis'te yüzlerce proje arasından öne çıkarak 'Konu, Gündem ve Kriz Yönetimi' kategorisinde ödül alan proje için İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz; ''Tekstil Mühendisliğinin Algısının Yükseltilmesi Projesi için harcadığımız emeklerin karşılığını almaktan mutluluk ve gurur duyuyoruz. Tekstil Mühendisliği Burs ve İstihdam Projemiz ile gerçekleştirdiğimiz çalışmalar çerçevesinde geçen yıl yüzde 42'si dolu olan bölüm kontenjanları bu yıl yüzde 92 oranında doldu, tekstil mühendisliği puanları ise yaklaşık 100 puan arttı. Ülkemizin lokomotif sektörlerinden tekstil ve hazır giyim dünyada sekizinci, Avrupa Birliği'nde ise üçüncü tedarikçi konumunda. Türkiye'nin lokomotif gücü tekstil ve hazırgiyim sektörleri olarak nitelikli gençlerimizin de aramıza katılmasıyla, ihracatta Türkiye ortalamasının çok üzerinde olan katma değerimizi daha da artırmayı hedefliyoruz. Bu çalışmada yer alıp bu ödülü almamıza vesile olan herkese canı gönülden teşekkürlerimizi sunuyoruz' dedi.

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Mustafa Gültepe de hazır giyim sektörünün orta vadede 33 milyar dolar ihracat hedefi bulunduğunu hatırlattı. Türk Moda Endüstrisi'ni dünyada ilk üçe sokma vizyonu ile yola devam ettiklerini vurgulayan Gültepe, “Bizi hedefe taşıyacak sıçrayışı ancak iyi yetişmiş, donanımlı tekstil mühendisleri ile yapabiliriz. Son yıllarda gençlerimizin tekstil mühendisliğine ilgisinde çok ciddi bir düşüş vardı. 'Tercihim Tekstil Mühendisliği Projesi' ile algıyı tersine çevirmeyi başardık. Üniversitelerimizle el ele vererek algıyı çok daha yukarılara taşıyacağız. Mezuniyeti beklemeden öğrencilik döneminden itibaren sahada pratik yapma imkânı bulacak bu gençler, küresel rekabette sektörümüzün en önemli kozlarından biri olacak” diye konuştu.

11 Kasım 2019 tarihinde gerçekleşen Mediacat Felis ödül töreninde İTKİB’in ödülünü İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi F. Müge Hepyüksel Keçik ile İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Uçurum aldı.