Tercihim Tekstil Mühendisliği Burs Projesi Kapsamında Rehber Öğretmenlerle Buluşuldu

Tercihim Tekstil Mühendisliği Burs Projesi Kapsamında Rehber Öğretmenlerle Buluşuldu

Tercihim Tekstil Mühendisliği Burs Projesi kapsamında, 9 Haziran 2020 tarihinde, İstanbul’daki liselerde bulunan rehber öğretmenlerin katılımlarıyla bir webinar düzenlendi. İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Uçurum ve İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Yönetim Kurulu Üyesi Müge Hepyüksel Keçik’in konuşmacı olduğu toplantıda, Prof. Dr. Uğur Batı moderatör olarak yer aldı.

Tekstil Mühendisliğini teşvik etmek ve nitelikli tekstil mühendislerine ulaşmak amacıyla gerçekleştirilen proje kapsamında, rehber öğretmenler ile bir araya gelindi. Toplantıda konuşan İTHİB Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Uçurum, 2019 yılında başlayan proje faaliyetlerinden bahsederek burs projesi kapsamında, 13 tekstil mühendisliği bölümünden 9’unun kontenjanlarını doldurduğunu belirtti. Tekstil Mühendisliği bölümünde puanların yaklaşık 100 puan arttığını dile getiren Uçurum, yaklaşık 100 öğrenciye burs verildiği belirtti. Gerçekleştirilen proje kapsamında amacın sadece burs vermek olmadığını belirten Fatma Uçurum, uygulamalı eğitim ve staj programlarına ilişkin rehber öğretmenlere bilgi verdi.

Rehber öğretmenlerden gelen soruları yanıtlayan Fatma Uçurum ve Müge Hepyüksel Keçik, bu yıl da öğrencilerin tekstil mühendisliğini tercih etmesi ve kontenjanların dolması için çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirtti.

Ticaret Bakanlığı’nın destekleri ile hayata geçirilen Tekstil Mühendisliği Burs projesi ile 2019 yılında tekstil mühendisliği bölümlerinin doluluk oranını %42’den, %92’ye çıkmıştı.