TEMSAD’IN GENİŞLETİLMİŞ YÖNETİM KURULU TOPLANTISINA KATILDIK

TEMSAD’IN GENİŞLETİLMİŞ YÖNETİM KURULU TOPLANTISINA KATILDIK

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri ihracatçıları Birliği (İTHİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz, Tekstil Makine ve Aksesuar Sanayicileri Derneği’nin (TEMSAD), Genişletilmiş Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı. 25 Ağustos 2020 tarihinde video konferans olarak gerçekleştirilen toplantıya, TEMSAD Başkanı Adil Nalbant, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Marmara Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü öğretim görevlileri ve sektör firmaları katıldılar.

Toplantıda yerli tekstil makinaları sektörünün gelişmesi ve ihracatına yönelik görüş alışverişinde bulunulurken, dünya pazarında Türkiye’nin konumuna değinildi. Gerçekleştirilen toplantıda Türkiye tekstil ve hammaddeleri sektörünün üretim gücü, ihracatı ve sektörün küresel dış ticaretten aldığı paya vurgu yapan İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz, sektörün hedeflerine ulaşabilmesi için yoğun işbirliğine değindi. Sektörün sürekli büyüyen bir trendde olduğunu kaydeden Öksüz, sürdürülebilir ekonomik kalkınma için sektörün tüm üretim aşamalarının aynı seviyede ilerleme kaydetmesi gerektiğini, bu kapsamda yerli tekstil makinaları sektörünün gelişimi için sektörün üzerine düşen tüm görevleri yerine getirdiğini belirtti.

Toplantıda Marmara Üniversitesi öğretim görevlileri ile fikir alışverişinde bulunulurken; üniversite- sanayi işbirliğinin önemi ve kurumlar arası gerçekleştirilebilecek çalışmalar değerlendirildi.