TEKSTİL VE HAZIR GİYİM ORTAK SEKTÖR KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

TEKSTİL VE HAZIR GİYİM ORTAK SEKTÖR KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Tekstil ve hammaddeleri ile hazır giyim ve konfeksiyon ortak sektör kurulu toplantılarının ilki 10 Şubat tarihinde, TİM Başkanı İsmail Gülle, İHKİB Başkanı İsmail Gültepe, İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz ve sektör kurulu temsilcilerinin katılımlarıyla düzenlendi.

Son dönemde artan pamuk fiyatları toplantının ana gündem maddesi olurken, pamuk ve iplik ihracatında yaşanan gelişmelerin hazır giyim sektörüne olan yansımaları değerlendirildi. Dünyada pamuk ipliğinde bir darboğaz yaşanırken, Türkiye’nin kendi ihtiyacını karşılıyor olduğunu belirten İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz; “Pamuk ipliği sektöründe tedarik sıkıntısı bulunmuyor. Türkiye’de pamuk ipliği fiyatlarında bir artış var ancak dünyada bu artış çok daha fazla. Tekstil ve ham maddeleri sektör kurulu, hazır giyim sektöründen gelen talepler ışığında bir mektup kaleme alarak tedarikte önceliğin iç piyasa olduğuna ilişkin tavsiye kararını üyelerimize bildirdi” şeklinde konuştu.

Toplantıda, pamuk fiyatının önümüzdeki süreçte daha da artacağını, hazır giyim endüstrisinin gelecek fiyatlara odaklanarak hareket etmesi gerektiğini tavsiye edilirken, dünyada doğal elyafa kayış olduğunu belirterek bunun yönetilememesi durumunda polyestere yönelme olacağını ve dahilde işleme rejiminde belgeden belgeye teslim konusunda yaşanan gelişmeler ve çözüm önerilerine dikkat çekildi.