TEKSTİL VE HAMMADDELERİ İLE HAZIR GİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖR KURULLARI ORTAK TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

TEKSTİL VE HAMMADDELERİ İLE HAZIR GİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖR KURULLARI ORTAK TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

9 Aralık 2021 tarihinde Tekstil ve Hammaddeleri ile Hazırgiyim ve Konfeksiyon Sektör Kurulları Ortak Toplantısı gerçekleşti. Uludağ İhracatçı Birliklerinin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantı; Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle’nin Başkanlığında, İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz, İHKİB Başkanı Mustafa Gültepe ve Sektör Kurulu Temsilcilerinin katılımlarıyla gerçekleşti.

Güncel dış ticaret verilerinin değerlendirildiği toplantıda, Ocak – Kasım döneminde Türkiye geneli ihracatımızın bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 33,8 oranında artışla 203 milyar 141 milyon dolara ulaştığı, tekstil ve hazırgiyim sektörleri ihracatının ise 27 milyar dolar değeriyle en fazla ihracat gerçekleştiren sektörler konumunda olduğu bilgisi paylaşıldı. Sektörel istihdam, kapasite ve yatırım konularının da değerlendirildiği toplantıda, tekstil ve hazırgiyim sektörleri istihdamının salgına rağmen artış eğiliminde olduğu ve yaklaşık 1,2 milyon seviyesine ulaştığı, kapasite kullanım oranlarının ise yüzde 80’in üzerinde gerçekleştiği bilgileri paylaşıldı. 

Tekstil ve hazırgiyim sektörlerinin öncelikli gündem maddelerinin değerlendirildiği toplantıda; Avrupa Akdeniz Menşe Kümülasyonu Sistemi Revize Bölgesel Konvansiyona ilişkin hususlar, pamuk ve organik pamuk üretimine ilişkin gündem maddeleri ve sektörlerimizin uluslararası tanıtımında ön plana çıkabilecek proje imkanları değerlendirildi.

Tekstil ve Hazır Giyim İhracatçı Birlikleri tarafından organize edilen tasarım yarışmalarının değerlendirildiği toplantıda, Türkiye’de tasarım kültürünün oluşmasında tekstil ve hazır giyim sektörlerinin üstlendiği role ilişkin bilgiler paylaşıldı. Tekstil ve hazır giyim sektörlerinin katma değerli ihracat artışı hedefleri doğrultusunda nitelikli tasarımcıların desteklenmesi, uluslararası bir perspektif kazanmaları ve sektörle bir araya getirilmelerinin orta ve uzun vadede tekstil ve hazırgiyim sektörlerine yarattığı değere ilişkin görüşler paylaşıldı.

Aynı tarihte Sektör Kurulu Üyeleri Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) organizasyonunda gerçekleşen TechXtile İnovasyon Ligi Ödül Töreni ve TechXtile Start-Up Challenge Finali’ne de katılım sağladılar.