Tekstil Sektörü Akademi İle Buluştu

Tekstil Sektörü Akademi İle Buluştu

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı Ahmet Öksüz; İstanbul Teknik Üniversitesi Tekstil Mühendisliği öğrencileri ile bir araya gelerek, öğrencilerin kreatif yönleri ve katılımcı ruhları sayesinde tekstil ve hammaddeleri sektörünü daha ileriye taşıyacaklarına inandığını ve bu kapsamda gençlere İTHİB olarak gereken her türlü desteğin verildiğinin altını çizdi.

İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz; İstanbul Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirilen Sanayi – Akademi Buluşmaları Sektör Zirvesinde; Türk tekstil ve hammaddeleri sektörünün; üretim, ihracat ve istihdam açısından Türkiye ekonomisi için vazgeçilmez bir sektör olduğunu ifade ederek, bu yıl Tekstil ve Hazırgiyim İhracatçı Birlikleri ile Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası tarafından başlatılan Tekstil Mühendisliği Burs ve İstihdam Projesi kapsamında bölüm kontenjanlarının yüzde 42'den 92'ye çıktığını, aynı zamanda bölüm puanlarının ise 100 puan arttığını ifade etti. 

Teknik Tekstiller Yüksek lisans programına ilişkin de önemli açıklamalarda bulunan Öksüz: “Üniversite-sanayi işbirliği konusuna gösterdiğimiz hassasiyet ile bu yıl ilk kez İTÜ'de gerçekleştirilecek olan tezli Teknik Tekstiller Yüksek Lisans Programını başlatıyoruz. Sektörümüz ve ülkemiz için attığımız bu somut adım ile gençlerimizin sektöre daha geniş bir perspektifle daha nitelikli bir şekilde başlamasını umut ediyoruz. Teknolojik gelişmeler dünyayı hızla dönüştürüyor. Bu vizyonu da ancak ve ancak üniversite-sanayi işbirliğinin en somut örneklerinden biri olan İTÜ ile gerçekleştirdiğimiz bu yüksek lisans programı gibi projelerle yakalayabiliriz” ifadelerine yer verdi.

Öğrencilerin ilgi ile takip ettiği Sektör Zirvesinin sonunda Ahmet Öksüz; Dünya’nın en büyük 6. ihracatçısı olan Türkiye tekstil ve hammaddeleri sektörünün bu başarı çıtasını daha yukarılara taşıması için nitelikli tekstil mühendislerine duyulan ihtiyacı hatırlatarak; “Gerçekleştirdiğimiz burs ve tezli yüksek lisans çalışması neticesinde öğrencilerimizin bursu da hazır, yüksek lisansı da işi de! Yeter ki öğrencilerimiz kendilerini iyi bir şekilde yetiştirsin ve bu sektörde çalışarak ülkemize en güzel hizmetleri verebilsin” değerlendirmelerinde bulundu.