Tekstil Sektör Kurulu Denizli’de Gerçekleştirildi

Tekstil Sektör Kurulu Denizli’de Gerçekleştirildi

Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Kurulu, 24 Şubat 2018 tarihinde Denizli’de İstanbul, Güneydoğu Anadolu, Uludağ, Akdeniz ve Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçı Birliklerinin yönetim kurulu üyeleri ve tekstil sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Yoğun bir katılımda gerçekleşen tekstil sektör kurulunda; Türkiye geneli ve tekstil sektörünün güncel ihracat performansları, sektör projeleri, mevcut sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırıldı. Türkiye Tekstil İhracatçı Birlikleri’nin iştirakleriyle ve Alman RWTH Aachen Üniversitesi Tekstil Teknoloji Enstitüsü işbirliği ile kurulan ve İTA Ar-Ge Merkezi’nin daha aktif kullanılması için sektör temsilcilerinin görüş ve önerilerinin alındığı Sektör Kurulu Toplantısının ardından Tekstil ve Hazırgiyim Ortak İstişare Toplantısı’na geçildi.

Ekonomi Bakanı Sayın Nihat ZEYBEKCİ’nin teşrifleri ile gerçekleştirilen Tekstil ve Hazırgiyim Ortak İstişare Toplantısı’nda, Türkiye geneli tekstil ve hazırgiyim sektörlerine ilişkin güncel gelişmeler değerlendirilerek sektör talepleri Ekonomi Bakanı Sayın Nihat ZEYBEKCİ’ye iletildi. Ekonomi Bakanı Sayın Nihat ZEYBEKCİ ise konuşmasında, Türk tekstil ve hazırgiyim sektörlerinin Dünya’da küresel bir güç olduğunu ifade ederek bu başarının sürdürülebilir kılınması için yeni yatırım teşvik sisteminin hayata geçirileceğini belirtti.

İTHİB Başkanı Sayın İsmail GÜLLE’nin günün anısına Ekonomi Bakanı Sayın Nihat ZEYBEKCİ’ye bir plaket taktim ettiği toplantının ardından ise Denizli İhracatçılar Birliği tarafından bu yıl 6.’sını gerçekleştirilen Ev ve Plaj Giyimi Tasarım Yarışmasının final gecesi düzenlendi.