Tekstil Sektör Kurulu Bursa'da Toplandı

Tekstil Sektör Kurulu Bursa'da Toplandı

Tekstil Sektör Kurulu, 22 Ekim 2019 tarihinde Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle'nin teşrifleri, Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Başkan ve Üyelerinin yoğun katılımları ile gerçekleştirildi.

Türkiye geneli ve tekstil sektörünün dış ticaret istatistiklerinin bir sunum eşliğinde değerlendirildiği toplantıda; tekstil mühendisliği bursu çalışmalarına ilişkin bilgi verilerek; tekstil mühendisliğinin algısının yükseltilmesine yönelik gerçekleştirilecek önümüzdeki dönem projeleri hakkında Sektör Kurulu Üyeleriyle görüş alışverişinde bulunuldu. Mimar Sinan Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Bölüm Başkanlarının da katılımlarıyla gerçekleştirilen toplantıda; Moda – Tasarım Bölümleri hakkında bilgi alınarak, Bölümlerin mevcut problemleri ve çözüm önerileri ile ilgili değerlendirmelerde bulunuldu.

Bununla birlikte tekstil ihtisas gümrüklerinde tekstil mühendislerinin çalıştırılması zorunluluğu, pamuk eksperliği ve iplikçilik bölümlerinin yeniden açılmasının teşvik edilmesi, ikincil işlem görmüş ürünlerden alınan çevre katkı payları gibi Tekstil ve Hammaddeleri sektörünü yakından ilgilendiren bir çok sektörel konu başlığı üzerinde durularak, sektörden gelen taleplerin çözümü için TİM ve Bakanlıklar nezdinde çalışmaların başlatılması ile ilgili karar alındı. Toplantıda, İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz; ABD Heyeti ile gerçekleştirilen 100 milyar dolarlık ticaret hedefine ilişkin görüşme hakkında Sektör Kuruluna bilgi vererek sektörün ihracat hedeflerine ulaşabilmesi için yapılabilecek projeler hakkında değerlendirmelerini paylaştı.

Toplantının sonunda TİM Başkanı İsmail Gülle, İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz, Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçı Birlik Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyelerinin katılımlarıyla Bursa Textile Show Bursa Giysilik Kumaş ve Aksesuarları Fuarı ziyaret edildi.