Tekstil İhracatçılarının Mısır Çıkarması

Tekstil İhracatçılarının Mısır Çıkarması

            İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) tarafından 16-19 Kasım 2018 tarihleri arasında Kahire/Mısır'a yönelik Sektörel Tekstil Ticaret Heyeti düzenlendi. İTHİB, 8 firmadan 11 kişilik temsilcinin katılımıyla gerçekleşen heyet kapsamında gidilen Kahire'de Türk tekstil firmalarını Mısırlı alıcılarla bir araya getirdi.

            16-19 Kasım 2018 tarihlerinde Mısır İhracatçı Birlikleri tarafından organize edilen Destination Africa Fuarı ile eş zamanlı düzenlenen ticaret heyetine İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz de iştirak etti. Katılımcılara hem ikili iş görüşmeleri yapabilmeleri hem de heyetimizle eş zamanlı gerçekleşen Mısır'ın en önemli B2B organizasyonlarından olan Destination Africa’yı da ziyaret etme fırsatını sağladıklarını kaydeden Öksüz, “Çok verimli geçen heyet kapsamında ihracatçılarımızın yeni iş bağlantıları yapmış olduğunu öğrenmek bizleri çok mutlu etti” şeklinde konuştu.

          Kahire’de düzenlenen Ticaret Heyeti kapsamında 16 Kasım 2018 akşamı Kahire Ticaret Müşavir Yardımcısı Mehmet Güneş gerçekleştirdiği ziyarette katılımcılarla tanışma fırsatı buldu. 18 Kasım 2018 tarihinde ise ülkemizden Kahire’ye gelen ihracatçılar Kahire’nin en gözde otellerinden olan JW Marriott Otel'in toplantı salonunda Mısır’ın ve Destination Africa kapsamında dünyanın çeşitli şehirlerinden gelen ithalatçı firmalar ile ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi.

            Heyet 17 Kasım 2018 tarihinde Destination Africa fuarını da ziyaret ederek Mısır'da yatırım fırsatları ve ikili ticaretimiz hakkında bilgi aldı. Ayrıca katılımcılar Maslahatgüzarın da katıldığı fuar ziyaretinde Mısır pazarı hakkında da bilgi sahibi oldu.

Öksüz, heyetin organizasyonu için her türlü yardım ve desteklerini esirgemeyen Kahire Ticaret Müşavir Yardımcısı Mehmet Güneş'e de teşekkürlerini ileterek, önümüzdeki dönemde birlik tarafından yeni hedef ülkeler belirlenerek bu ülkelere yönelik faaliyetlerin devam edeceği bilgisini verdi.