Teknik Tekstil Ur-Ge Projesi- Konzek Ziyareti

Teknik Tekstil Ur-Ge Projesi- Konzek Ziyareti

Başkanımız Sn. Ahmet Öksüz, Başkan Yardımcımız Sn. Ahmet ŞİŞMAN , Yönetim Kurulu Üyelerimiz Sultan TEPE , Natan YAKUPPUR ve M.Zekeriya TANRIVERDİ ,  Teknik Tekstil Ur-Ge Projemiz kapsamında Endüstri 4.0 teknolojisinin küme firmalarımıza olası katkılarını değerlendirmek üzere Konzek Teknoloji Danışmanlığı firmasında  , 7 Ekimde firmanın yazılımsal ve donanımsal çalışmalarına ilişkin incelemelerde bulundular

KONZEK Teknoloji Danışmanlığı firması genel müdürü Sn. Yunus ALTUNBIÇAK tarafından, firmanın çalışma şekli ve işleyişi, firmada üretilen yazılımlar, firmada uygulanan Endüstri 4.0 teknolojisinin üretime ve verimliliğe katkıları hakkında genel bilgi verilmiştir

İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Ahmet ÖKSÜZ, İTHİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sn. Ahmet ŞİŞMAN, İTHİB Yönetim Kurulu Üyesi Sn. Natan Yakuppur, İTHİB Yönetim Kurulu Üyesi Sn. Sultan TEPE ve İTHİB Yönetim Kurulu Üyesi Sn. Zekeriya TANRIVERDİ ile KONZEK Teknoloji Danışmanlığı firması genel müdürü Sn. Yunus ALTUNBIÇAK arasında endüstri 4.0  hakkında güncel bilgiler, tekstil sektörü hakkında güncel bilgiler, tekstil sektörü ile dijital otomasyonun ortak paydaları, iki sektör arasında yapılabilecek işbirliği olanaklarına ilişkin karşılıklı görüş alışverişi yapılmıştır.

Sn. Yunus ALTUNBIÇAK tarafından Endüstri 4.0 uygulaması ile firmalara küresel rekabette daha etkin rol alabilmeleri için, endüstriyel işletmelerin üretim operasyonların dijital olarak yönetilmesi için Akıllı Üretim Yönetimi Sistemi geliştirilmesi ve kurulması; işletmeleri, veri toplama, ortam çözümleme, enerji yönetimi, ekipman verimliliği , entegrasyon çözümleri gibi hizmetler sunmaktadır.

 Bu uygulamalar sayesinde, fabrikalardaki üretim sahasından anlık ve eşzamanlı veri toplama, verileri işleyip merkezi bir veri tabanında saklama ve ortak bir ağda erişim sağlanması, toplanan veriler ile verimlilik analizi gerçekleştirme, üretim esnasında oluşan hata örneklerinin yapay zeka mekanizmasına tanıtılarak hata oluşumu öncesi uyarı verilmesini sağlama, bununla birlikte olası ürün ve zaman kaybını minimum düzeye indirilmesi amaçlanmaktadır.

Bu kapsamda, KONZEK Teknoloji Danışmanlığı firmasında çeşitli yazılım ve donanım ürünleri incelenmiştir. Bahse konu ürünler ve hizmetlerin İTHİB Teknik Tekstil Ur-Ge projesi katılımcılarına sağlayabileceği olası katkılar görüşülmüştür.