Tacikistan Cumhuriyeti Sanayi ve Yeni Teknolojiler Bakan Yardımcısı ile bir araya gelindi

Tacikistan Cumhuriyeti Sanayi ve Yeni Teknolojiler Bakan Yardımcısı ile bir araya gelindi

Tacikistan Cumhuriyeti Sanayi ve Yeni Teknolojiler Bakan Yardımcısı Sadıkjon Rustami ve Tacikistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Mirzobiddin Safarov 26 Şubat tarihinde birliğimizi ziyaret ederek, İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Aydın ile bir araya geldi.

İTHİB Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Aydın gerçekleştirilen toplantıda Türkiye ve Tacikistan dış ticaret hacminin potansiyelin çok altında olduğunu değerlendirerek, iki ülke arasında tesis edilecek kurumlar arası işbirliğinin artırılması gerektiğini vurguladı. Tacikistan Cumhuriyeti Sanayi ve Yeni Teknolojiler Bakan Yardımcısı Sadıkjon Rustami ise Tacikistan’ın yer yıl 600 bin ton seviyelerinde pamuk üretimi gerçekleştirdiğini ancak üretimin sadece %20’sinin işlendiğini ifade ederek, geri kalan tüm pamuğun işlenmeden ihraç edildiğini belirtti. Bu kapsamda Türkiye’yi Tacikistan’a yatırım yapmaya davet eden Rustami, İTHİB’in destekleriyle İstanbul’da gerçekleşecek olan İplik Alım Heyetinin önemini vurguladı.

Toplantı sonunda İTHİB Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Aydın, günün anısına Tacikistan Cumhuriyeti Sanayi ve Yeni Teknolojiler Bakan Yardımcısı Sadıkjon Rustami’ye bir plaket takdim etti.