Susuz Tekstiller Konferansında Sektörün Geleceği Konuşuldu

Susuz Tekstiller Konferansında Sektörün Geleceği Konuşuldu

14 Kasım 2019 tarihinde İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği’nin destekleriyle bu yıl defa sürdürülebilir üretim teknolojilerinin değerlendirildiği ve bunların getireceği kazanımların paylaşıldığı “Susuz Tekstile Doğru” temalı bir konferans gerçekleştirildi.

İTHİB Yönetim Kurulu Üyesi Vehbi Canpolat’ın açılış konuşmalarını gerçekleştirdiği konferansa Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri, yerli ve yabancı akademisyenler ile çok sayıda sektör temsilcisi katıldı. İTHİB Yönetim Kurulu Üyesi Vehbi Canpolat açılış konuşmalarında, tekstil ve hammaddeleri sektörünün gelecek vizyonu açısından çok önemli buldukları konferansın tekstil ve hazırgiyim sektörlerine yeni bakış açıları kazandıracağını ifade etti. Vehbi Canpolat konuşmasının devamında “Sektörümüze katma değer yaratan susuz tekstiller, sosyal uygunluk, çevre konuları gibi sürdürülebilirliğe ilişkin konular; çok yakın gelecekte tüm sektörümüzün küresel markalara ihracat gerçekleştirebilmesi için zorunluluk olacaktır. Bugün birçok küresel marka 2025 yılına kadar tedarik edecekleri tüm tekstil ürünlerinin sürdürülebilirlik standartlarına sahip olma zorunluluğu getirmektedir. Dolayısıyla sektörümüzde su tüketiminin azaltılmasına yönelik her türlü girişimi destekliyor; bugün yoğun katılımlarınızla gerçekleştirilecek olan konferansımızı ayrıca önemsiyoruz” açıklamalarında bulundu.

Konferansta Tekstilde Plasma teknolojisi ile kumaş ön hazırlığında susuz yeni yaklaşımlar ve yeni standartlar, tekstilde suyun geri kazanımı başarı hikayesi, üretimde %95’e varan su geri kazanımı, su ve çevre dostu teknolojiler, tekstilde kumaş ön işleminde susuz teknolojiler, pamuklu ve polyester kumaşlarda susuz dijital baskı çözümlerine  yönelik konu başlıkları değerlendirildi.