Preview in Seoul 2019 Fuarına Ziyaret

Preview in Seoul 2019 Fuarına Ziyaret

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) tarafından alanında dünyanın en yeni trendlerini yansıtan ve 14.733 m2’lik bir alanda konumlanan Preview in Seoul fuarına ihracat potansiyelini değerlendirme çalışmaları kapsamında Güney Kore Tekstil Ürünleri Federasyonu (KOFOTI) Direktörü Bu-Heung Kim ile toplantı yapılarak fuarın sektörümüze katkıları konusunda temaslarda bulunuldu.

Güney Kore, ihracat artışı gerçekleştirebileceğimiz potansiyel pazar olarak dikkat çekiyor.

Türkiye ile Serbest Ticaret Anlaşması bulunan ve yılda 6 milyar doları aşan ithalatıyla dünyanın en önemli tekstil ve hammaddeleri ithalatçılarından biri konumunda yer alan Güney Kore ile tekstil ve hammaddeleri sektörü ticari ilişkilerinin geliştirilebilmesini teminen gerçekleştirilen fuar ziyaretinde; Türkiye’nin Güney Kore pazarına sürdürülebilir ihracat gerçekleştirebilmesi hususları değerlendirildi. Ayrıca diğer Asya ve Okyanusya ülkelerine göre daha katma değerli ürün ithalatı ve iç tüketimi olan Güney Kore pazarının, çevre ülkelere gerçekleştirilebilecek ihracatta merkez üssü olabileceği konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Güney Kore’nin en büyük ve en prestijli fuarı

Bu yıl yirmincisi düzenlenen Preview in Seoul fuarı, geniş ürün yelpazesi ile 28-30 Ağustos 2019 tarihleri arasında 10 ülkeden 422 katılımcıyı misafir etti. İTHİB tarafından gerçekleştirilen gözlemler neticesinde  Güney Kore’nin en büyük ve en prestijli fuarına başta Çin, Hindistan, Tayvan, Pakistan, Japonya ve Avusturya olmak üzere çok sayıda ülke katılım sağladığına dikkat çekildi.