PAMUK SEKTÖRÜNE YÖNELİK ÇALIŞMA TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

PAMUK SEKTÖRÜNE YÖNELİK ÇALIŞMA TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı Ahmet Öksüz, İhracatçı Birlikleri Başkanları ve sektör temsilcilerinin katılımıyla, 16 Eylül 2020 tarihinde bir istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Dünya Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ’ın moderatör olduğu toplantıda, tekstil ve hammaddeleri sektörü içerisinde önemli bir paya sahip olan pamuk ürününün, Türkiye’de mevcut durumuna ilişkin değerlendirilmelerde bulunuldu. Tekstil ve hazırgiyim sektörlerinin en önemli stratejik ürün gruplarından biri olan pamuğun yeni bir yol haritasına ihtiyacı olduğu belirtilirken; toplantıda pamuk ithalatında sınırlamaya gidilmesine yönelik taleplerin sektörde kısa ve orta vadede önlenemez olumsuz etkiler meydana geleceğinin altı çizildi.

İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz gerçekleştirilen toplantıda, pamuğun bir tarım ürünü olmaktan öte sanayinin de önemli bir hammaddesi olduğunu vurgularken; yerli üretimin ihtiyacı karşılamadığı için ithalatın yapıldığını ekledi. Türkiye’nin yıllık tüketiminin 1,6 milyon ton olduğunu ifade eden Öksüz, üretimin ancak talebin yarısını karşılayabildiğini ifade etti.

Gerçekleştirilen toplantıda üretici için destek ve primlerin sezon öncesinde belirlenmesi ve ödemelerde gecikme yaşanmaması gerektiği vurgulanırken destek planlamalarının en az 5 yıllık yapılması ve devlet desteğinin devamlı olması gerektiği de toplantıda ortak alınan kararlardan biri olarak öne çıkarıldı. Aynı zamanda toplantıda, pamuk sektöründe verimliliğin ve kalitenin artırılmasına yönelik ortak çalışmalar gerçekleştirilmesi gerektiği hususunda görüş birliği oluştu.

Dünya Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ’ın moderatörlüğünde, Dünya Gazetesi Genel Koordinatörü Vahap Munyar ve Dünya Gazetesi Yayın Kurulu Başkanı Şeref Oğuz’un da katılımlarıyla gerçekleşen toplantının çıktıları Dünya Gazetesinde geniş yer aldı.

Haberin detayları için tıklayınız: https://www.kisa.link/O2R1