Milli Eğitim Bakanlığı İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı’ya Ziyaret

Milli Eğitim Bakanlığı İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı’ya Ziyaret

Başkanımız Ahmet Öksüz ve Yönetim Kurulu Üyemiz Vehbi Canpolat, Milli Eğitim Bakanlığı İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı’yı 6 Ağustosta ziyaret ederek sektörümüzün eğitilmiş nitelikli iş gücüne olan ihtiyacının karşılanmasına yönelik İl müdürlükleri ile yapılacak iş birliği hususlarını değerlendirdi.

Tekstil Mühendisliği bölümünün lise öğrencileri arasındaki bilinirliğini arttırmak amacıyla tanıtım çalışmaları yapılması , öğrenciler tekstil mühendisliği bölümü ve sektörün iş olanakları hakkında paneller düzenlenmesi konusunda destek talebinde bulunuldu.

Yapılan bu görüşmede , Tekstil Mühendisliği Burs ve İstihdam Projesi’nin meyvelerini verdiği , doluluk oranının ise %42’den %92’ye yükseldiği belirtildi . Tekstil mühendisliğine giriş puanları ortalama 100 puan artarken, aralarında İstanbul Teknik Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Uludağ Üniversitesi’nin bulunduğu birçok üniversitenin Tekstil Mühendisliği bölümleri tarihlerinde ilk kez yüzde 100 doluluğa ulaştığına değinildi .

Proje sadece burs programıyla kalmayıp Tekstil ve Deri Mühendisliği bölümünden mezun olan öğrencilere iş garantisi de sağladığı da vurgulandı . Sanayi ve üniversite işbirlikleri üzerine kalifiyeli eleman açığını kapatmak adına , bugüne kadar yapılmış en kapsamlı çalışma olan Tekstil Mühendisliği Burs ve İstihdam Projesi’nin yanında yeni projeler gerçekleştirilmesi hususunda da  fikir alışverişi yapıldı.