Marmara Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü Öğrencileriyle Buluşma

Marmara Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü Öğrencileriyle Buluşma

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz ve Başkan Yardımcısı Ahmet Şişman Marmara Üniversitesi’nin Sektör Liderleri Buluşmasında Tekstil Mühendisliği Bölümü öğrencileri ile bir araya gelerek öğrencilerin sorularını cevapladılar.  

Tekstil mühendisliği bölümü akademisyenlerinin de yer aldığı panelde, tekstil sektörünün Türkiye ve Dünya ekonomisindeki yerine ilişkin bir sunum gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen sunum sonrasında İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz, Başkan Yardımcısı Ahmet Şişman ve Yönetim Kurulu üyelerinden Kerem Gülle tarafından sektörün tekstil mühendislerinden beklentileri, talepleri, başarılı tekstil mühendisi olabilmek için nelere dikkat edilmesi gerektiği hususlarına ilişkin bilgiler paylaşıldı.

Panelde tekstil mühendisliği bölümü öğrencilerinden gelen soruları cevaplayan Ahmet Öksüz; “Tekstil ve hazırgiyim sektörleri Türkiye’nin en fazla ihracat gerçekleştiren ikinci sektörleri, en fazla dış ticaret fazlası sağlayan sektörleri ve imalat sanayinde en fazla istihdam sağlayan sektörleri. Sektörlerimiz bu başarıya güçlü tekstil mühendislerinin önemli katkılarıyla ulaştı, ihracat hedeflerimiz doğrultusunda nitelikli tekstil mühendislerine olan ihtiyacımız kaçınılmaz. Bu sebepten dolayı Tercihim Tekstil Mühendisliği projemizle öğrencilerimize asgari ücrete kadar burs sağladı. Öğrencilerimize destek olmaya devam edeceğiz.” dedi

Panel sonunda Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Akgiray tarafından Marmara Üniversitesine desteklerinden dolayı İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet ÖKSÜZ’e, Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. İsmail Usta tarafından İTHİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Şişman’a günün anısına bir plaket takdim edildi.