MARMARA ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ DANIŞMA KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

MARMARA ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ DANIŞMA KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Danışma Kurulu Toplantısı 3 Şubat 2022 tarihinde gerçekleştirildi. Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi’nde gerçekleşen toplantıda, Teknoloji Fakültesi’nin eğitim ve öğretim faaliyetleri, projeleri ve gelecek dönem yol haritaları değerlendirildi.

İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz, Teknoloji Fakültesi Dekanı Hasan Erdal, Danışma Kurulu Üyeleri ve Fakülte Öğretim Görevlilerinin katıldığı toplantıda; üniversite - sanayi iş birliğinin artırılmasına yönelik görüşler paylaşıldı. Ahmet Öksüz gerçekleştirilen toplantıda tekstil sektörünün Ar-Ge çalışmalarında mevcut durumu, atılacak adımlar ve somut hedeflerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Öksüz yapmış olduğu konuşmalarında Tercihim Tekstil Mühendisliği burs programına ilişkin bilgi vererek, uygulamalı eğitimin tekstil sektörü açısından önemine değindi. 3 yıl önce başlayan ve tekstil mühendislerinin niteliğini artırmayı hedefleyen burs projesinin en önemli sac ayaklarından birinin uygulamalı eğitim olduğunun altını çizdi. İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz, işletme içi eğitimin öğrencilerin tekstil endüstrisine entegrasyonunda büyük öneme sahip olduğunu ve bu çerçevede üniversitelerden gelecek her türlü talebi tekstil sektörünün memnuniyetle karşılayacağını belirtti.

Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Erdal, 7 dönem okulda 1 dönem işletmede geçirilecek şekilde organize edilen “İşletmede Mesleki Eğitim” uygulamasının ilk olarak Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi’nde başladığını ifade ederek, öğrencilerin mezuniyet sonrasındaki sürece adaptasyonlarının sağlandığını belirtti. Toplantı sonrasında Teknoloji Fakültesi sınıfları ve laboratuvarları ziyaret edilerek Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi’ne taşınan Fakülteye ilişkin bilgiler alındı.