Marmara Üniversitesi İle İşbirliği Protokolü İmzalandı

Marmara Üniversitesi İle İşbirliği Protokolü İmzalandı

27 Kasım 2019 tarihinde Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar, İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz, İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gültepe, Gaziantep Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Kileci, İTHİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Şişman, Marmara Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Usta ve Akademisyenlerin katılımlarıyla İTA Ar-Ge Merkezinin üniversite sanayi işbirliği çerçevesinde tekstil ve hazırgiyim sanayilerinin hizmetine sunulması amacıyla bir işbirliği protokolü imzalandı.

 

Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar işbirliği protokolünde yapmış olduğu konuşmada; TİM, İTHİB ve İHKİB’e Marmara Üniversitesi olarak şükran borcu olduğunu ifade ederek üniversiteye tarihi bir katkıda bulunulduğunu ifade etti. Bu heyecanın sadece tekstil sektörünü değil tüm sektörleri heyecanlandırdığını ifade eden Özvar, imzalanan iş birliği protokolünün önümüzdeki süreçte akademi – sanayi iş birliğine büyük bir katkı sağlayacağını ifade etti.

 

İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz ise yapmış olduğu konuşmada Türkiye tekstil sektörünün böyle bir iş birliğine ihtiyacı olduğunu, sektörün yeni projeler üretmek için akademi ile daha sık bir araya gelmesi gerektiğini ve bu iş birliğinin somut çıktılarının yakın zamanda hayata geçmesi için tüm tarafların elinden gelen bütün çabayı göstereceğine inandığını ifade etti.

 

Toplantı sonunda Marmara Üniversitesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Usta, Ar-Ge Merkezinin kısa, orta ve uzun vadeli hedef programını içeren bir sunum gerçekleştirerek işbirliğinin hayırlı olması temennisinde bulundu.