KORONAVİRÜSLE MÜCADELEDE ÜRETİM SEFERBERLİĞİ İLAN EDİLDİ

KORONAVİRÜSLE MÜCADELEDE ÜRETİM SEFERBERLİĞİ İLAN EDİLDİ

KORONAVİRÜSLE MÜCADELEDE ÜRETİM SEFERBERLİĞİ İLAN EDİLDİ

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) bünyesinde yer alan, 61 İhracatçı Birliği tarafından üretim seferberliği başlatıldı. TİM Başkanı İsmail Gülle, İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı Ahmet Öksüz, İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Mustafa Gültepe, İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Başkanı Adil Pelister tarafından başlatılan üretim seferberliğine ilişkin kamuoyu bilgilendirmesi yapıldı. Gerçekleştirilen basın toplantısında, milli ve yerli üretimle, başta sağlık çalışanlarının olmak üzere, Türkiye’nin maske ve dezenfektan ihtiyacını karşılamayı hedefleyen seferberlik kapsamında, 1 milyon tıbbi maske ve 100 bin litre dezenfektan üretileceği belirtildi.

“Bugüne Kadar İhracatımız için Ürettik, Şimdi Sağlığımız için Üretiyoruz”

24 Mart 2019 tarihinde gerçekleşen basın toplantısında TİM Başkanı İsmail Gülle, “Tüm iş dünyasının iyi niyetle, parça parça emek sarf ettiği bu süreçte, TİM olarak, bu mücadeleyi bir seferberliğe dönüştürecek şekilde koordine ediyoruz. Ülkemizin birçok büyük hazır giyim, kimya, tekstil firmaları ile birlikte sağlık çalışanlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için, mevcutta yaşanan maske ve dezenfektanların tedarik sıkıntısını aşmak adına bir milli ve yerli Üretim Seferberliği başlatıyor, üretim çarklarımızı Türkiye için çeviriyoruz. Hedefimiz günlük 1 milyon maske üretimi ile başlayıp, aylık 40 milyon adet maske üretimi kapasitesine ulaşmaktır. TİM olarak, bugüne kadar ihracatımız için ürettik, şimdi sağlığımız için üretiyoruz.” Dedi.

“Bu Zor Günleri El Birliği ile Atlatacağız”

İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz ise, tekstil ve hammaddeleri sektörü olarak bu süreçte üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirdiklerini belirtirken, “Ülkemizin salgınla mücadelede en çok ihtiyaç duyduğu stratejik ürün gruplarından biri olan maske, eldiven ve koruyucu giysi üretiminde firmalarımız 7 gün 24 saat durmaksızın üretimlerine devam etmektedir.” Şeklinde konuştu. Ahmet Öksüz, firmaların ihtiyaç duyabileceği hammadde için ithalata ihtiyaç duyulmadığı ve yurt içinde imkanların seferber edildiğini de belirtti. Ahmet Öksüz sözlerini, “Bu hassas süreçte stokçuluk yapan firmalara karşı Bakanlıklarımızın aldığı önlemleri yürekten destekliyoruz. İhtiyaç halinde tüm tekstil işletmelerimizi koruyucu maske ve giysi üretim tesisine dönüştürebiliriz. Bu zor günleri hep birlikte el birliği ile atlatacağız” dedi.