KONFEKSİYON YAN SANAYİİ SEKTÖRÜ FİNANSAL FARKINDALIĞINI YÜKSELTTİ

KONFEKSİYON YAN SANAYİİ SEKTÖRÜ FİNANSAL FARKINDALIĞINI YÜKSELTTİ

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) tarafından yürütülen Konfeksiyon Yan Sanayii Sektörü İhracatının Geliştirilmesi URGE Projesi kapsamında 12 Eylül tarihinde Finansal Okuryazarlık Eğitimi gerçekleştirildi.

Video konferans olarak gerçekleştirilen eğitimde, konfeksiyon yan sanayi ürünleri ihracatı yapan küme firmalarının, finansal konulara ilişkin farkındalık seviyesi yükseldi. Eğitmen Ömer Kalav, ekonominin ve finansın temel konularının yer aldığı giriş kısmından sonra finans ve ekonomi ilişkisine değindi.

Finansal piyasalara ilişkin bilgi verilen eğitimde, küresel finans sisteminin Türkiye’ye etkilerine ilişkin değerlendirmeler paylaşıldı. Koronavirüs salgınının finans piyasalarına etkilerinin de incelendiği eğitimde, firmaların olası finansal krizlere karşı nasıl önlem almaları gerektiğine ilişkin bilgiler paylaşıldı.  

Uluslararası finans ve para sistemlerinin değerlendirilmesinin ardından, bilanço ve gelir tabloları da bu kapsamda küme firmalarının bilgisine sunuldu. Mali tablo analizi, bilançoların doğru yorumlanabilmesi için nelere dikkat edilmesi gerektiğine ilişkin bilgiler paylaşılan eğitimde, eğitmen tarafından firmalardan gelen sorular cevaplandırıldı. 

Soru cevap kısmının ardından, İTHİB Yönetim Kurulu üyesi Osman Ege ve Konfeksiyon Yan Sanayicileri Derneği (KYSD) Başkanı Murat Özpehlivan, eğitime katılan firmalara ve eğitmen Ömer Kalav’a teşekkürlerini sundular.