İTÜ Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi Yetkilileri ile İTHİB Yönetim Kurulu Bir Araya Geldi

İTÜ Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi Yetkilileri ile İTHİB Yönetim Kurulu Bir Araya Geldi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Berk Berkalp, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Nazan Erdumlu ve Dr. Şahin Akkaya, Prof. Dr. Fatma Kalaoğlu, Doç. Dr. Senem Kurşun Bahadır ve Dr. Ümit Kıvanç Şahin’in aralarında bulunduğu bir heyet 15 Mayıs 2018 tarihinde İTHİB’e ziyaret gerçekleştirdi.

Gerçekleştirilen ziyaretin ana gündem maddesini Türk tekstil sektörünün algısını güçlendirmesi planlanan projeler oluşturdu. Toplantıda üniversite – sanayi iş birliği alanında üniversiteler ile daha sıkı bir koordinasyon içerisinde çalışılması ve bu yönde projeler geliştirilmesi gerektiği ifade edildi. Üniversite ve sanayi alanında tüm paydaşların bir arada olacağı bir çalıştay organizasyonu gerçekleştirilmesi için hazırlıklara başlanması gerektiğini konusunda bir karar alınırken, Türkiye’de tekstil mühendisliklerinin mevcut durumu ile ilgili de bilgi paylaşıldı. Toplantıda tekstil mühendisliği bölümlerinin yeniden canlandırılması için her paydaşın üzerine görevlerin düştüğü ve tekstil mühendisliği algısının güçlendirilmesi için mücadele edilmesi gerektiği hususları vurgulandı.

Toplantının sonunda İTHİB koordinasyonunda Türkiye’deki bütün tekstil ihracatçı birlikleri ve tekstil mühendisliği bölümünü yetkililerinin bulunduğu bir çalıştay gerçekleştirilmesi kararı alındı.