İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu’ya Ziyaret

İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu’ya Ziyaret

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı Ahmet Öksüz, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Şişman, Yönetim Kurulu Üyeleri Nejat Altın ve Mustafa Denizer İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu'yu makamında ziyaret ettiler. 17 Eylül tarihinde gerçekleşen görüşmede Ahmet Öksüz ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İsmail Koyuncu’ya yeni görevinde başarı dileklerinde bulundular.

Gerçekleştirilen ziyarette, İTHİB - İTÜ işbirliğinde hayata geçirilen Teknik Tekstiller Yüksek Lisans programı değerlendirilirken, üniversite – sanayi işbirliği çerçevesinde akademik eğitimin devamlılığına vurgu yapıldı. Tercihim Tekstil Burs Projesi’nin etkisinin de değerlendirildiği toplantıda, İTÜ Tekstil Mühendisliği bölümünün son 2 yıldır tavan puanlarının bir sonraki yıl taban puan olması gündeme gelirken İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu “Sektörün niteliğini geliştiren örnek proje için üniversitemiz ve bölümlerimiz adına teşekkür ederiz, üniversite – sanayi işbirliğinin benzer çalışmalarla desteklenmesi gerekiyor” değerlendirmelerinde bulundu.

Toplantının bir diğer gündem maddesi ise Tercihim Tekstil Mühendisliği Burs Projesinin en önemli aşamalarından birini içeren “Uygulamalı Eğitim Modeli” oluşturdu. Toplantıda 7+1 eğitim modeli ile, öğrencilerin akademik eğitimlerinin yanı sıra, özel sektör işletmelerinde, teknoparklarda, Ar-Ge merkezlerinde ya da sanayi kuruluşlarında bir dönem boyunca çalışmalarını öngören uygulamanın öğrenciler için sektöre hazırlık adımı taşıyacağı ve bahse konu eğitim modelinde Tekstil Mühendisliği bölümünün pilot bölüm olarak seçilebileceği değerlendirildi.

Toplantı sonunda İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz tarafından günün anısına İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu’ya bir plaket takdim edildi.