İTÜ İLE ÇOK KULLANIMLI MASKE KUMAŞLARININ STANDARTLARINA İLİŞKİN ÇALIŞTAY GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İTÜ İLE ÇOK KULLANIMLI MASKE KUMAŞLARININ STANDARTLARINA İLİŞKİN ÇALIŞTAY GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Tekstil Teknolojileri ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyelerinin katılımı ile çok kullanımlı maske kumaşlara ilişkin bir çalıştay gerçekleştirildi.

İTÜ Öğretim Üyelerinin sunumlar gerçekleştirdikleri çalıştayda, çok kullanımlı maske üretiminde standartların belirlenmesine ilişkin görüş ve öneriler paylaşıldı. Gerçekleştirilen toplantıda % 100 pamuktan yapılan - pamuk karışımlı, organik, anti bakteriyel maskelerin küresel taleplerine ilişkin görüşler paylaşılırken hali hazırda Fransa’nın gerçekleştirdiği çok kullanımlı maske kumaşının standart çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

Toplantıda filtre görevi görebilecek ve çok kullanımlı olması yönüyle de çevreye duyarlı olacak dokuma – örme kumaşlardan maskelere ilişkin alternatif standart önerileri değerlendirilerek, Türkiye’nin standardın hayata geçmesi ile birlikte bu alanda küresel alanda gelebilecek tüm talepleri rahatlıkla karşılayabilecek güçte olduğu vurgulandı.