İTMA 2015 – Fuar Ziyareti

İTMA 2015 – Fuar Ziyareti

4 yılda bir gerçekleştirilen İTMA-Tekstil Makinaları Fuarı’nın sonuncusu 12-19 Kasım 2015 tarihleri arasında Milano/İtalya’da gerçekleştirildi. İTMA Fuarı dünya üzerinde tekstil makineleri konusundaki en önemli fuar konumundadır.

Türkiye bu yıl İtalya ve Almanya’dan sonra fuarda en çok katılımcıya sahip üçüncü ülke olurken 100’ün üzerinde firma 7000 m2’nin üzerinde bir alan ile İTMA 2015’de yer almıştır.

İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle ile Yönetim Kurulundan birçok üyemiz sektör temsilcilerimizin ve bir info stand ile fuarda yer alan Tekstil Makine ve Aksesuar Sanayicileri Derneği’ni (TEMSAD) ziyaret etmiş ve ikili temaslarda bulunmuşlardır. İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle fuar ziyareti kapsamında ayrıca ITMA fuarının da organizatörü olan Avrupa Tekstil Makineleri Üreticileri Birliği CEMATEX temsilcileri ile de bir toplantı gerçekleştirerek İTMA Fuarının Türkiye’de gerçekleştirilebilmesi konusunda görüşmelerde bulunmuştur.

Fuar ziyareti kapsamında ayrıca İTA İstanbul için işbirliği anlaşması imzalanmış Aachen Üniversitesi ile de bir görüşme yapılmış, Tekstil sektöründe Ar&Ge alanında yapılabilecek işbirliği projeleri değerlendirilmiştir.