İTHİB’İN Düzenlediği Devlet Destekleri Ve Yatırım Teşvikleri Semineri İhracatçılar Tarafından Yoğun İlgi Gördü

İTHİB’İN Düzenlediği Devlet Destekleri Ve Yatırım Teşvikleri Semineri İhracatçılar Tarafından Yoğun İlgi Gördü

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) ihracatçılarımız için güncelliğini ve önemini hiç yitirmeyen konuların başında gelen “Devlet Destekleri” ve “Yatırım Teşvikleri”nin anlatıldığı bir seminer düzenledi. İTHİB Başkanı Sayın İsmail GÜLLE Başkanlığında gerçekleşen seminerde Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdür Yardımcısı Sayın Mehmet Ali KILIÇKAYA ihracatçı firmalara sağlanan devlet destekleri, Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdür Yardımcısı Sayın Zergül ÖZBİLGİÇ ise Yatırım Teşvikleri ile ilgili sunum gerçekleştirerek ihracatçı firmaların sorularını cevapladılar.

İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mustafa Şenocak, İTHİB ve İDMİB Yönetim Kurulu Üyeleri, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği, Bayrampaşa Tekstilci ve Sanayici İşadamları Derneği, Çorap Sanayicileri Derneği, Laleli Sanayici ve İşadamları Derneği, Konfeksiyon Yan Sanayicileri Derneği, Merter Sanayici ve İşadamları Derneği, Osmanbey Tekstilci İşadamları Derneği, Örme Sanayicileri Derneği, Saraciye Sanayicileri Derneği, Tekstil Makina ve Aksesuar Sanayicileri Derneği, Tüm İç Giyim Sanayicileri Derneği, Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği, Türkiye Ev Tekstili Sanayici ve İşadamları Derneği, Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği, Moda ve Hazırgiyim Federasyonu, Türkiye Triko Sanayicileri Derneği, Türkiye Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası, Sektör Temsilcilerinin ve ihracatçı firmaların çok yoğun bir katılımı ile gerçekleşen toplantının moderatörlüğünü İstanbul Altınbaş Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Emre ALKİN yaptı.

Seminerin başlangıcında önemli açıklamaları bulunan İTHİB Başkanı Sn. İsmail GÜLLE; Hükümetin 2017 yılında ihracatçılar için 3 Milyar TL Devlet Yardımı kaynağı ayırdığını, bu kaynağın ihracatçılar tarafından mümkün olan en yüksek oranda kullanılması için çalışmaya devam ettiklerini ifade etti.  İhracatçıya Yeşil Pasaport uygulaması ile ihracatçıların vize probleminden kurtulduğunu ifade eden GÜLLE, Fuar Destekleri Mevzuatındaki basitleştirmeyle de ihracatçıların çok büyük oranda önünün açıldığını belirtmiştir.

Seminerde, Ekonomi Bakanlığı’nın 2017 yılında ihracatçılar için çıkardığı en önemli Devlet Yardımlarından biri olan e-ticaret desteklerine değinen İsmail GÜLLE; ihracatçıların % 80 Devlet Desteği ile yıllık yaklaşık 1200 TL gibi çok düşük bir meblağ ödeyerek 3 yıl süre ile; Alibaba, Kompass ve Turkishexporter gibi Dünya’nın en önemli e-ticaret sitelerine üye olabildiklerini ifade etti. Gülle, bu destek oranının kadın ihracatçılar veya yönetici ağırlığı kadın olan şirketler için % 100 oranında uygulanacak olmasından dolayı Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat ZEYBEKCİ’nin vermiş olduğu müjdenin altını çizerek; Türkiye’nin bu destek ile çağı ıskalamamak adına en büyük adımlardan birini atmış olduğunu vurguladı.

Seminere Ekonomi Bakanlığından ayrıca Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Sayın Said CORDAN ve İhracat Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Sayın Orhan ERCAN da katılım sağladılar.