İTHİB’den Texfusion-New York Fuarına İlk Kez Milli Katılım Organizasyonu Düzenlendi

İTHİB’den Texfusion-New York Fuarına İlk Kez Milli Katılım Organizasyonu Düzenlendi

Texfusion – New York, Londra Tekstil Fuarı’nın yeni bir versiyonu olarak 16-17 Ocak tarihlerinde ABD’nin New York kentinde ilk kez ziyaretçilerine kapılarını açtı. Fuara konfeksiyon ve imalat sektörlerinde faaliyet gösteren, kumaş, aksesuar, teknik kumaş ve denim kumaş üreticisi 100’den fazla firma katıldı.

  • Yönetim Kurulumuz firmaları ziyaret etti

New York Penn Plaza Pavilion’da gerçekleşen fuara İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB)’ni temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fatih Bilici ve Yönetim Kurulu Üyesi Zekeriya Tanrıverdi katılım sağladı. Ayrıca New York Ticaret Ataşemiz Sayın İskender Balcı’nın da ziyaret ettiği fuarda ABD pazarı hakkında da karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

  • Fuarda toplam 17 Türk firması yer aldı

Fuara İTHİB tarafından da bir milli katılım organizasyonu düzenlendi. Bu kapsamda fuarda 15 tanesi milli katılımla olmak üzere toplamda 17 Türk firması yer aldı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz “İlk defa düzenlenen bir fuara bile firmalarımızın böyle ilgi göstermesi memnuniyet verici, İTHİB dünyanın dört bir yanında düzenlediği milli katılım organizasyonları ve ticaret heyetleri ile sektörümüz ve üyelerimiz için yoğun bir şekilde çalışmaya devam ediyor. Ümit ediyoruz ki ilk defa katılma imkanı bulduğumuz bu fuarda ilerleyen zamanlarda daha fazla Türk firması ile yer alacağız.” Diye konuştu.

  • Türkiye’den ABD’ye yılda 601 milyon dolar değerinde ihracat yapıldı

Son zamanlarda iki ülke arasında hem siyasi hem de ticari alanlarda gerginlikler yaşansa da ticari faaliyetlerin devam ettiğine vurgu yapan Öksüz, Türkiye’den ABD’ye yapılan tekstil ve hammaddeleri ihracatının yıllar içerisinde artış eğiliminde olduğunu da sözlerine ekledi. Ayrıca, son dönemlerde ABD ile Çin arasında başlayan ticaret savaşlarını da ülkemiz için önemli fırsatlar sunabileceğini de belirtti.

 Türkiye’den ABD’ye 2017 yılında 582 milyon dolar değerinde gerçekleşen tekstil ve hammaddeleri ihracatı 2018 yılında % 3,2 oranında artış göstererek 601 milyon dolara yükseldi. Açıklanan son ihracat verilerine baktığımızda ABD’ye yapılan sektörel ihracat toplam ihracatın yaklaşık % 5,7 ‘sine denk geliyor.

Çoğunlukla uluslararası moda markalarının ve tasarımcıların İlkbahar/Yaz 2020 koleksiyonları için kumaşların sergilendiği ve en iyi 100 uluslararası üreticiye ev sahipliği yapan fuarın bir sonraki dönemi 24-25 Temmuz 2019 tarihlerinde gerçekleşecek.