İTHİB Yönetim Kurulundan Zeytinburnu Tekstil Sanayici Ve İş Adamları Derneği’ne Ziyaret

İTHİB Yönetim Kurulundan Zeytinburnu Tekstil Sanayici Ve İş Adamları Derneği’ne Ziyaret

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz ve İTHİB Yönetim Kurulu Üyeleri Orhan Aydın, Mehmet Toraman ve Vehbi Canpolat, Zeytinburnu Tekstil Sanayici ve İşadamları Derneği (ZETSİAD) Yönetim Kurulu Üyeleriyle bir araya gelerek tekstil ve hammaddeleri sektör konularına ilişkin görüş alışverişinde bulundular.

Gerçekleştirilen toplantıda Zeytinburnu’nun Türkiye tekstil ve hammaddeleri sektöründeki önemine değinen Ahmet Öksüz, sektörün ihracat hedefleri doğrultusunda yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek sektör temsilcilerinin, sektörel konu ve sorunlarına bilgi aldı. İTHİB Başkanı Öksüz, 90 milyar dolar üretim değerine sahip, entegre bir şekilde çalışan tekstil ve hazırgiyim sektörlerinin gücünün birlik ve beraberliğinden geldiğini, sık sık benzer toplantılar gerçekleştirilerek sektörün ortak iş birliktelikleri gerçekleştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Toplantıda ZETSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sartık ise İTHİB Yönetim Kurulu’nun ZETSİAD’ı ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek; birlikte ne tür çalışmalar gerçekleştirilebileceği hususunda fikir alışverişi yapılması gerektiğini ifade etti. Toplantıda tekstil ve hammaddeleri sektöründe Afrika atağı başlatılması gerektiği, ortak bir çalışma gerçekleştirilerek Afrika özelinde bir strateji belirlenmesi konusunda fikir birliğine varıldı.