İTHİB Yönetim Kurulundan HEIMTEXTIL Fuarına Ziyaret

İTHİB Yönetim Kurulundan HEIMTEXTIL Fuarına Ziyaret

7-10 Ocak 2020 tarihleri arasında Almanya’nın Frankfurt şehrinde 1971’den beri düzenlenen dünyanın büyük uluslararası ev tekstili fuarı olan HEIMTEXTIL’e üç yüze yakın Türk firması katılım sağladı. Perde, mefruşat, döşemelik kumaş, yatak örtüleri, banyo eşyaları olmak üzere farklı alt ürün gruplarının görücüye çıktığı fuar, 3.000’i aşkın katılımcı firmaya ve 70.000’i aşkın ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. Türk firmalarının stantlarının yoğun ilgiyle takip edildiği fuarda, İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Şişman ile Yönetim Kurulu Üyesi Zekeriya Tanrıverdi, fuarı ziyaret ederek Türk firmaların stantlarını ziyaret ettiler.

Ahmet Öksüz fuarla ilgili olarak, “Ev tekstili sektöründe dünyanın en büyük 4. İhracatçısıyız. 2019 yılında 180 ülkeye 1,9 milyar dolar değerinde ev tekstili ihracatı gerçekleştirdik. Ev tekstili sektöründe katma değerli üretim yapıyoruz ve bu yüzden de tercih edilebilirliğimiz çok yüksek. Fuar boyunca güncel trendlerin tasarımlara yansıtıldığı ürünleri firmalarımızın yakından inceleme fırsatları oldu. Firmalarımızın stantlarını ziyaret ettikçe Türk firmalarının koleksiyonlarının oldukça inovatif ve standartların çok üzerine çıkmış olmasından büyük memnuniyet duyuyoruz.” diye konuştu.

Almanya Tekstil ve Hammaddeleri Sektörü:

Almanya; 15 milyar dolar değerinde gerçekleşen ihracatı ile dünyanın en büyük 4., 14 milyar dolar ithalatıyla dünyanın en büyük 4. Tekstil ve hammaddeleri ithalatçısıdır. 83 milyon nüfusa sahip olan Almanya'nın tekstil ve hammaddeleri ithalatı içerisinde Türkiye'nin payı ise 1 milyar dolar ile %7’dir.Almanya, tekstil ve hammaddeleri ithalatının %18'ini Çin'den, %10'unu İtalya’dan gerçekleştirmektedir.

Almanya Ülke Raporu için tıklayınız.