İTHİB Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Denizer Antalya Cotton USA Konferansına Katıldı

İTHİB Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Denizer Antalya Cotton USA Konferansına Katıldı

25 – 27 Eylül 2019 tarihlerinde Antalya’da düzenlenen Antalya Cotton USA konferansına İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Denizer katılarak Türkiye tekstil ve hammaddeleri sektörünün Türkiye ekonomisindeki yerine ilişkin detaylı bir sunum gerçekleştirdi. Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Hadi Karasu, ABD Ankara Büyükelçiliği Ticaret Ateşesi Christine Strossman, COTTON USA temsilcileri Eddy Esteve, Hank Reichle, Jon Whatley, Jason Thamson, International Cotton Association Başkanı Bill Balleden’in de sunumlar gerçekleştirdiği konferans yoğun ilgi gördü.

İTHİB Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Denizer konferansta Türkiye tekstil ve hammaddeleri sektörü için pamuk hammaddesinin önemine değinerek; hali hazırda tekstil ve hazır giyim sanayi ürünlerinin ihracatta yarısını pamuk ürün gruplarının oluşturduğunu, Türkiye’nin Dünya pamuk üretiminde 7. sırada, Dünya pamuk ithalatında 4. sırada, Dünya pamuk tüketiminde ise 5. Sırada olduğunu belirterek; Türkiye’nin en fazla pamuk ithalatı gerçekleştirdiği ülkenin ise ABD olduğuna dikkat çekti. Türkiye’yi tekstil ve hazırgiyim sektörlerinde küresel rakiplerinden ayıran Sürdürülebilirlik, sosyal sorumluluk, şeffaflık, etik ticaret, Recycled ürün üretimi ve hız gibi konulara ilişkin detaylı açıklamalarda bulundu.

Konferansta gerçekleştirilen sunuma ve detaylı bilgilere linkten ulaşabilirsiniz: https://cottonusa.org/tr/news/2019/cotton-usa-turkey-conference-presentations