İTHİB Yönetim Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

İTHİB Yönetim Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçılar Birliği (İTHİB) Yönetim Kurulu toplantısı, 15 Haziran tarihinde video konferans olarak gerçekleştirildi. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle’nin teşrifleriyle gerçekleşen toplantıda, ihracat performansı, sektörel gelişmeler ve normalleşme sürecine ilişkin yol haritası değerlendirildi.

Video konferans olarak gerçekleşen toplantıda, mayıs ayı ihracat rakamlarında ve sektörel üretim endeksinde ile kapasite kullanım oranındaki düşüş değerlendirilirken; teknik tekstil ürün grubundaki ihracat artışına ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantıda, dahilde işleme rejimi kapsamında döviz kullanım oranları ve Tekstil Mühendisliği öğrencilerine burs ve online staj faaliyetleri hakkında bilgi verildi. İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz, yeni dönem çalışmalarına başlayan Tercihim Tekstil Mühendisliği Burs Projesi kapsamında ilk kez organize edilen staj programının içeriğini değerlendirerek; her yıl bu programların daha da geliştirilerek, üniversiteli öğrenciler için daha faydalı hale gelmesi gerektiğini belirtti. Toplantıda son olarak, yürütülen Ur-Ge projeleri kapsamında planlanan çalışmalar ve sektörel talepler değerlendirildi.