İTHİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Şişman TEXSUM Zirvesinde Öğrencilerle Bir Araya Geldi

İTHİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Şişman, Bursa Uludağ Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Topluluğu tarafından, bu yıl ilk defa düzenlenen Tekstil Zirvesine (TEXSUM’20) katıldı. Sektöre yön verenler panelinde konuşan Ahmet Şişman, tekstil sektörünün mevcut durumunu değerlendirdi.

2019 yılında sektörde öne çıkan gelişmeleri aktaran Ahmet Şişman öğrencilerle bir araya geldiği panelde, tekstil ve hazırgiyim sektörlerinin 1 milyon ile tüm zamanların en yüksek istihdam verisine ulaşıldığını ifade etti. Konuşmasının devamında Ahmet Şişman “Sektörümüzün üretim endeksi artışı, % 11,6 oranıyla son 27 ayın en yüksek seviyesine ulaştı, kapasite kullanım oranımız ise 2019 yılında %80 oranına yükselerek imalat sanayiinden 3 puan daha yukarıda gerçekleşti” dedi.  Tekstil – Hazırgiyim İhracatçı Birlikleri ve TTSİS iş birliği ile hayata geçen Tekstil Mühendisliği Burs Programı projesi hakkında bilgi veren Ahmet Şişman, proje ile birlikte bölüm kontenjanlarının %42’den %92’ye çıktığını belirterek bölüm puanlarının yaklaşık 100 puan arttığını ifade etti.

Panelin sonunda, tekstil mühendisliği öğrencilerin sorularını yanıtlayan Ahmet Şişman; sektörün geleceği ve öğrencileri nasıl etkileyeceğine ilişkin bilgiler paylaşarak, geleceğin teknik tekstillerde olduğunu vurguladı. Ahmet Şişman konuşmasının sonunda tekstil sektörünün hedeflerine ulaşabilmesi için nitelikli tekstil mühendislerine ihtiyaç duyulduğunu ve bu kapsamda sektörün beşeri sermayesine yaptığı yatırımdan dolayı gurur duyduklarını ifade etti.