İTHİB Üyesi Firmalar Özel Nitelikli Alım Heyeti Kapsamında Rusya Sangı Style Mağaza Zinciriyle İle Bir Araya Geldi

İTHİB Üyesi Firmalar Özel Nitelikli Alım Heyeti Kapsamında Rusya Sangı Style Mağaza Zinciriyle İle Bir Araya Geldi

Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) koordinatörlüğünde, Rusya’da yerleşik “LLC Russian Style-97” firmasının yetkililerinin katılımıyla 5-6 Aralık 2018 tarihlerinde Dış Ticaret Kompleksi’nde Türk markaları ile iş birliğine yönelik özel nitelikli bir alım heyeti düzenlendi.

Distribütör bir firma olan LLC Russian Style-97 Firması Güney Rusya’da 800’e yakın mağazası bulunmaktadır. Başta temizlik malzemeleri, kozmetik, kişisel bakım ürünleri ile ev tekstili, havlu, bornoz, nevresim, hazır giyim, iç giyim, örme giyim ürünlerinin satıldığı ( kişisel bakım perakende satış mağazaları ve marketler) Sangi Style Stores ünvanlı perakende mağazaları da bulunan firma önümüzdeki dönemde olası ticaret potansiyelini değerlendirmek üzere Türk markaları ile bir araya geldi.

Bu kapsamda, yurtdışından birçok markanın da temsilcisi olan söz konusu Rus Firma, Türkiye’de hazır giyim: kadın, erkek ve çocuk iç giyim ürünleri, çorap, atlet, ev tekstilleri: havlu, bornoz, nevresim, yatak çarşafı, yatak takımı, bebek bezi, kişisel bakım, ev temizlik ürünleri üreten ve ürünlerini Rusya’da perakende mağazalarda ürünlerini satışa sunmak isteyen marka sahibi Türk firmaları ile ikili görüşmeler gerçekleştirdi. İki gün boyunca toplam 17 firma ile yapılan görüşmeler sonucunda, alım heyeti organizasyonunun son derece faydalı sonuçlandığını bu kapsamda görüşme yaptıkları firmalardan yaklaşık 10 Türk firmalarıyla çalışmayı istediklerini belirten Rus yetkililer, ilerleyen zamanlarda Türkiye’den tedarik ettikleri ürün kalemi sayısının arttırılmasını hedeflediklerini vurguladı.