İTHİB “Türkiye İhracatla Yükseliyor” Seminerlerinin İlkini Gerçekleştirdi

İTHİB “Türkiye İhracatla Yükseliyor” Seminerlerinin İlkini Gerçekleştirdi

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB)’in ev sahipliğinde, Merter Sanayici ve İşadamları Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen “Türkiye İhracatla Yükseliyor” Seminerlerinin ilki 8 Şubat 2018 tarihinde iş ve moda dünyasının yoğun katılımcıları ile gerçekleşti. Ünlü Modacı Hakan AKKAYA’nın moderatörlüğünü yaptığı seminerin konuşmacıları arasında İTHİB Başkanı İsmail GÜLLE, Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman ORAKÇIOĞLU, MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf GECÜ, tasarımcılar Siren ERTEN ve İvana SERT yer aldı.

Konuşmalarında tekstil ve hammaddeleri sektörünün Türkiye ekonomisinin kalkınmasındaki öneme dikkat çeken İTHİB Başkanı GÜLLE, sektörün Türkiye’de cari açığın kapatılmasında önce olduğunu ifade ederek, son 17 yılda tekstil ve hazırgiyim sektörlerinin 200 milyar dolar dış ticaret fazlası verdiğini, sektörün ise 2023 yılı hedefinin 20 milyar dolar ile Dünya’nın en büyük 3 tekstil tedarikçisinden birisi olması olduğunu belirtti. Geçmişte üretim ön plandayken günümüzde tasarımın öne çıktığını ifade eden İTHİB Başkanı İsmail GÜLLE, Türkiye’de üretimin yanı sıra tasarım konusunda da çok yol alındığını belirtti.

Tasarım ve Markalaşma konulu seminerin bir diğer konuşmacısı Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman ORAKÇIOĞLU, her işi yapmak yerine bir konuda ihtisaslaşmak gerektiğine dikkat çekerek iş yapılacak ülkenin siyasi atmosfer ve ikliminin yanı sıra ürünlerin kumaş ve malzemesinin de önemli olduğunu vurguladı. MESİAD Başkanı Yusuf GECÜ ise Dünya için Merter’in önemli bir pazar olduğunu, sektörleri daha da canlandırmak için Merter olarak ellerinden geleni yaptıklarını dile getirmiştir.

İTHİB Başkanı İsmail Gülle ve MESİAD Başkanı Yusuf Gecü, gecenin anısına seminer konuşmacılarına plaket taktim etmişlerdir.