İTHİB Trend Alanı The London Textile Fuarının İlgi Odağı Oldu

İTHİB Trend Alanı The London Textile Fuarının İlgi Odağı Oldu

Avrupalı tekstil üreticilerini, tasarımcılarını ve distribütörlerini tek bir çatı altında toplayan The London Textile Fair 15-16 Ocak tarihlerinde The Business Design Centre'da gerçekleştirildi. Avrupa'nın en büyük ve en prestijli fuarlarından biri olan London Textile Fair’a başta Türkiye, İtalya, İngiltere, Fransa, Portekiz ve İspanya olmak üzere çok sayıda ülke katılım sağladı. Kumaş, pamuk, aksesuar ürün grupları ağırlıklı olan fuarda, Türkiye’de ve dünyada markalaşmış ve Avrupa pazarına açılmak isteyen firmaların da bulunduğu 70 üye firmamız katılım sağladı. Fuar idaresinin tasarlamış olduğu trend alanının dışında, Milli Katılım Organizasyonuna katılan firmalarımızın numunelerinin yer aldığı İTHİB trend alanı ilk kez kurularak ziyaretçilerin ilgisine sunuldu.

Fuarda İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Yönetim Kurulunu, Yönetim Kurulu Üyeleri Natan Yakuppur ve Muammer Akçay temsil ederken, Londra Ticaret Müşavir Yardımcımız Ahmet Enes Tekcan da fuara katılım sağlayarak Yönetim Kurulu Üyelerimiz ile birlikte firmalarımızın stantlarını ziyaret etti.

Fuara ilişkin açıklamalarda bulunan Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Türk tekstil sektörünün Avrupa’nın en büyük ikinci tedarikçisi olduğunu ve bu pazardaki yerimizi koruyarak payımızı daha da arttırmanın önemini dile getirirken, Türkiye standına gösterilen yoğun ilgiden oldukça memnun olduklarını ifade ettiler. Yönetim Kurulu Üyeleri “İTHİB olarak Türk tekstilini dünyanın heryerinde tanıtmaya ve Türkiye’nin marka algısına değer katmaya devam edeceğiz” açıklamalarında bulundular.

İngiltere’nin Tekstil ve Hammaddeleri Sektörü Dış Ticareti:

İngiltere; 4 milyar dolar değerinde gerçekleşen ihracatı ile dünyanın en büyük 20., 6,7 milyar dolar ithalatıyla dünyanın en büyük 13. Tekstil ve hammaddeleri ithalatçısıdır. 56 milyon nüfusa sahip olan İngiltere’nin tekstil ve hammaddeleri ithalatı içerisinde Türkiye'nin payı 486 milyon dolar ile %7,2 seviyesinde gerçekleşmiştir. İngiltere, tekstil ve hammaddeleri ithalatının %21,7s'ini Çin'den, %8,8'ini Pakistan’dan ve %8,5’ini Almanya’dan gerçekleştirmektedir.

İngiltere Ülke Raporu için tıklayınız