İTHİB' ten Munich Fabric Start Fuarına Milli Katılım Organizasyonu

İTHİB' ten Munich Fabric Start Fuarına Milli Katılım Organizasyonu

Tekstil ve hammaddeleri sektörünün önde gelen fuarlarından Munich Fabric Start fuarına, İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) tarafından 13. kez Milli Katılım Organizasyonu düzenlendi. 40 ülkeden 1000’den fazla uluslararası kumaş ve aksesuar üreticisinin 1800’in üzerinde koleksiyonunu sergilediği fuarda, İTHİB’in koordinasyonunda 51 Türk firması Milli Katılım gerçekleştirdi. Türk firmalarının stantlarının yoğun ilgiyle takip edildiği fuarda, Münih Başkonsolosu Mehmet Günay, Münih Ticaret Ataşesi Ertem Çoban, İTHİB Yönetim Kurulu Üyeleri Sultan Tepe, Natan Yakuppur ve Muammer Akçay, Türk firmaların stantlarını ziyaret ederek firmalarla görüş alışverişinde bulundular.

Fuara ilişkin açıklamalarda bulunan İTHİB Yönetim Kurulu Üyeleri, “Tekstil ve hammaddeleri sektörü olarak 2019 yılında en fazla ihracat gerçekleştirdiğimiz ülke Almanya oldu. Almanya'nın tekstil ve hammaddeleri ithalatından ise %7 oranında pay almaktayız. Tasarım gücü yüksek tekstil ürünlerimiz ile Avrupa pazarındaki yerimizi koruyarak pazar payımızı daha da artıracağımıza inancımız tam.” açıklamalarında bulundular.

Almanya Tekstil ve Hammaddeleri Sektörü:

Almanya; 15 milyar dolar değerinde gerçekleşen ihracatı ile dünyanın en büyük dördüncü, 14 milyar dolar ithalatıyla yine dünyanın en büyük dördüncü tekstil ve hammaddeleri ithalatçısıdır. 83 milyon nüfusa sahip olan Almanya'nın tekstil ve hammaddeleri ithalatı içerisinde Türkiye'nin payı ise %7'dir. Almanya, tekstil ve hammaddeleri ithalatının %18'ini Çin'den, %10'unu İtalya'dan gerçekleştirmektedir.

Almanya Ülke Raporu için tıklayınız.