İTHİB Sektöre Katma Değer Sağlayacak Projeleri Milli Eğitim Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz’a Sundu

İTHİB Sektöre Katma Değer Sağlayacak Projeleri Milli Eğitim Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz’a Sundu

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Milli Eğitim Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz’ı İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü’nde ziyaret etti. İstanbul Valisi Sayın Vasip Şahin’in de katıldığı toplantıda tekstil sektörünün mevcut durumu ve hedefleri değerlendirildi.

Milli Eğitim Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz, Türkiye genel ihracatı ve tekstil ihracatımızın mevcut durumu hakkında bilgi almış; 2017 yılının ikinci yarısında ihracatçıların aynı azim ve kararlılıkla çalışacağından hiç şüphesi olmadığını vurguladı.

İTHİB Başkanımız Sayın İsmail Gülle, tekstil ve hammaddeleri ortalama ihracat birim fiyatının Türkiye ortalamasından yaklaşık dört kat daha yüksek olduğunu, Türk tekstil sektörünün katma değeri yüksek üretim anlayışı ve ihracatı ile Türkiye markasına hizmet ettiğini ifade etti.

Katma değeri yüksek ürünlerin üretimi için nitelikli elemana duyulan ihtiyacın her geçen gün arttığını ifade eden Sayın Gülle, ihracatın sürdürülebilir olması ve 2023 yılı hedeflerine ulaşılması için nitelikli elemana yatırım yapılması gerektiğini belirtti. Nitelikli elemana duyulan ihtiyacın giderilmesi için Türk tekstil sektörünün sektör temsilcileri olarak üzerlerine düşen görevleri yerine getirmek için hazır olduklarını ifade eden İTHİB Başkanı Sayın İsmail Gülle; tekstil sektörünün nitelikli eleman ihtiyacını, müfredatı ve eğitim sistemi ile Avrupa standartlarında oluşturulacak bir okul ile giderme projelerini Milli Eğitim Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz’a sundu.

Milli Eğitim Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz; nitelikli elemana duyulan ihtiyacın giderilmesi için ihracatçıların elini taşın altına koymaktan hiçbir zaman çekinmeyeceklerinden emin olduklarını ifade etti. İstanbul Valimiz Sayın Vasip Şahin ile birlikte Zeytinburnu’nda İTHİB’e bir okul tahsis edilmesi için gereken hazırlıkların yapılması talimatını vereceğini ifade eden Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yılmaz, okulun eğitim müfredatından öğretmenlerin eğitimine kadar projenin başarılı olması için gerekli bütün ihtiyaçların giderilmesini destekleyeceklerini ifade etti.