İTHİB Olağanüstü Genel Kurulu Yoğun Katılımla Gerçekleşti

İTHİB Olağanüstü Genel Kurulu Yoğun Katılımla Gerçekleşti

İTHİB Olağanüstü Genel Kurulu, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle’nin teşrifleriyle, sektör temsilcilerinin yoğun katılımıyla 18 Şubat 2020 tarihinde, Dış Ticaret Kompleksinde gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını yapan İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz, küresel ekonomide yaşanan olumsuz gelişmelere rağmen, tekstil ve hammaddeleri sektörü ihracatının 2019 yılını yaklaşık 10 milyar dolarla kapattığını dile getirdi. Aynı zamanda, son yılların en yüksek konfeksiyon yan sanayi ihracatını gerçekleştirildiğinin söyleyen Ahmet Öksüz, Afrika’ya en yüksek iplik ihracatının ve 3 kıtada en yüksek örme kumaş ve teknik tekstil ihracatının gerçekleştirildiğini de ekledi. 

Ahmet Öksüz’ün konuşmasının ardından, Yönetim Kurulu üyeleri 2019 yılı faaliyetlerini değerlendirerek, çalışma raporunu sundu. Sektör beklentilerinin ve çözüm önerilerinin dile getirildiği genel kurulda, sektörel koşulların iyileştirilmesi ve ihracatın arttırılması için, tekstil sektörünün iş birliğinin önemine dikkat çekildi.

Genel kurulda konuşan TİM Başkanı İsmail Gülle, tekstil ve hazırgiyim sektörünün Türkiye’nin lokomotif sektörleri olduğunu ifade ederken; İTHİB’e üyelik aidatlarını kaldıran ilk birliklerden biri olduğu için teşekkür etti. İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz, Genel Kurulda sektörümüzün 2019 yılı faaliyetlerini ve 2020 yılı ihracat hedeflerini değerlendirerek, ihracatçı firmalar için hem bir maliyet unsuru hem de bürokratik bir yük olan yıllık aidatların kaldırılması kararının, tüm sektörümüze hayırlı olması temennisinde bulundu.