İTHİB Konfeksiyon Yan Sanayi Kümelenme Projesinin İlk Eğitimi Gerçekleştirildi

Konfeksiyon Yan Sanayii Sektörü İhracatının Geliştirilmesi Ur-Ge Projesinin ilk eğitimi olarak organize edilen Trend Analizi ve Yorumlama Semineri 20-21-22 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirildi. Video konferans olarak gerçekleştirilen eğitime ilgi her geçen gün artarken, toplamda eğitime 300’e yakın firma katıldı. Eğitimin 3. Gününde ise, İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz eğitime katılarak, katılımcılara Ur-Ge projesinin 3 yıl boyunca başarılı bir şekilde devam etmesi dileklerini iletti.

Aksesuar, fermuar, düğme ve etiket gibi yan sanayii ürünleri üreten firmaların bulunduğu ve tüm sektöre açık olarak düzenlenen eğitime ilgi yoğundu. İstanbul Moda Akademisi’nden Gülin Girişmen’in verdiği eğitimin ilk günü, koleksiyon hazırlama ve sunma konuları işlendi. Sunum hazırlamada tüketici profilleri, aidiyet ilişkileri ve yaşam alanlarına değinen Gülin Girişmen; küresel firmaların ürünlerini buna göre nasıl hikayeleştirdiğine ilişkin örnekler sundu. Sunum sonunda firmalar kendi ürünleri özelinde dikkat edilmesi gereken hususlara dair Gülin Girişmen’e sorular sorarak değerlendirmelerde bulundular.

Konfeksiyon Yan Sanayii Özelinde Trend Analizi ve Yorumlama Eğitiminin 2. Gününde, temel trend kavramları ve trendlerin analizi değerlendirildi. Gülin Girişmen, trend eğilimlerinin nasıl değiştiğini ve bunun kullanılan aksesuarları nasıl dönüştürdüğünü; teknolojik gelişmeler ve dijitalleşme üzerinde değerlendirerek; dünyadan örnekler üzerinden firmalara anlattı. Firmalar özellikle covid – 19 pandemi sürecinden sonra nasıl bir değişim olacağına dair fikirlerini paylaştılar.

Trend Analizi ve Yorumlama eğitiminin son günü olan 22 Mayıs Cuma günü, CATWALK analizleri yapılarak, öne çıkan aksesuarlar, formlar ve renkler ayrıntılı olarak detaylandırıldı. Küresel markaların koleksiyonları örnek verilerek, 2021 Yaz ve Kış tahmini trendleri aktarıldı. Eğitime katılan ve firmalara teşekkür eden Ahmet Öksüz, “Eğitimimiz 3 gün boyunca yoğun katılımla gerçekleşti. Firmalarımıza katma değer oluşturacak eğitimlere çok önem veriyoruz, İTHİB olarak Ur-Ge projelerimiz kapsamında eğitimlerimizi düzenlemeye devam edeceğiz” Dedi. Firmalar eğitim sonunda İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz’e ve Gülin Girişmen’e teşekkür ederken, benzer eğitimlerin sürekli verilmesi temennisinde bulundular.