İTHİB Genel Kurulu Yoğun Katılımla Gerçekleşti

19 Mart 2018 tarihinde İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Genel Kurulu, İTHİB üyelerinin yoğun katılımları ile gerçekleşti. Genel Kurulda Başkanlık Divanının oluşturulması, Yönetim Kurulu çalışma raporunun okunması, bilanço, gelir ve gider hesaplarının görüşülmesi, Denetim Kurulu raporunun okunması ve görüşülmesi, müteakip yıl bütçe iş programlarının görüşülmesi ve onaylanmasından sonra 2018 – 2022 yılları için yeni Yönetim Kurulu seçimleri yapıldı.

Tek liste olarak seçime gidilen olağan Genel Kurulda 2018 – 2022 dönemi İTHİB Yönetim Kurulu’nun yeni Başkanı Ahmet Öksüz olarak seçildi.

Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Ahmet Öksüz’e devreden İsmail Gülle, görev süresi boyunca ihracatçılar ile mümkün olan her an bir arada olduğunu, ihracatçıların – sektörün sorunlarını kendi sorunu olarak benimseyerek hareket ettiklerini ifade etti. Sektörün beklentilerini çözüm önerileri ile yetkili makamlara aktardıklarını belirten İsmail Gülle bu sayede, ihracatçıların yeşil pasaporta kavuştuğunu, yurt dışı fuar destek süreçlerinin sadeleştirildiğini, tekstil ve hammaddeleri sektörünün ithalat kaynaklı haksız rekabet baskısı karşısında en etkin şekilde korunduğunu ifade etti. İsmail Gülle konuşmasının devamında: “Getirilmesi için büyük mücadele verdiğimiz ek vergiler ile sektörümüzde birçok firma faaliyetini sürdürebildi, yüzbinler ekmeğini korudu. İhracatımız tarihinin en üst seviyelerine çıktı. Sektörümüzün yüz akı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın iltifatlarına mazhar olan SASA’nın yurtdışına satılmaması için mücadele ettik. SASA yerli kaldı, Sektörümüz rahatladı.” dedi. Elektrikle kayıp kaçak bedeli ile edilen mücadelenin altını çizen İsmail Gülle “ İTHİB olarak açtığımız dava ile hukuki mücadelemizi kazandık.” dedi.  Konuşmasının sonunda yıllardır Türk tekstil ve hammaddeleri sektörüne hizmet etme şansı olduğu için gurur duyduğunu ifade ederek, yeni Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz ve yeni Yönetim Kurulu’nu tebrik etti.

Yeni İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz ise konuşmasında İsmail Gülle’ye hizmetleri ve sektöre katkıları için teşekkür ederek, sektörel işbirliğinin artırılmasına dikkat çekti. Yeni dönemde sektör temsilcileri ile sık sık bir araya gelmeye devam edileceğini vurgulayan Ahmet Öksüz, ortak sorunlara ortak çözümler üretileceğini, uluslararası arenada Türkiye’nin ve tekstil sektörünün çıkarlarını korumak için mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti. Yeni Yönetim Kurulu ile İTHİB’in yeni hedeflerini açıklayan Ahmet Öksüz konuşmasının devamında “EURATEX Avrupa Tekstil Federasyonunda 3 arkadaşımızla beraber devam ettirdiğimiz Yönetim Kurulu Üyelikleri ve Başkan Yardımcılığımızı, önümüzdeki dönemde de eş başkanlık hedefi ile geliştireceğiz. Yurtdışı tanıtım ve pazarlama faaliyetlerini arttırma gayreti içerisinde olacağız. İhracatçılarımızın küresel alanda rekabetçiliğini geliştirmeye odaklanan ve birliğimiz bünyesinde hali hazırda ev tekstili sektörü için başlatılmış olan Ur-Ge projelerimizin sayısını arttıracağız; sektörümüzün imkanlarının iyileştirilmesi ve ihracatının geliştirilmesi için tüm alanlarda durmaksızın çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Konuşmasının sonunda yeni İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz yeni İTHİB Yönetim Kurulu’nun Türk tekstil ve hammaddeleri sektörüne hayırlı olması dileklerini dile getirdi.