İTHİB Ev Sahipliğinde Sanayide Dijitalleşmenin Tekstil İhracatçılarına Etkileri Konuşuldu

İTHİB Ev Sahipliğinde Sanayide Dijitalleşmenin Tekstil İhracatçılarına Etkileri Konuşuldu

Yürütmekte olduğu projelerin yanı sıra yüksek katılımlı yurt içi ve yurt dışı faaliyetlerine hız kesmeden devam eden İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) bu kez Dünya Gazetesi ve Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Ekonomik Kalkınma Ajansı iş birliğiyle üyelerine yönelik “Türk Dış Yatırımları Paneli” düzenledi.

4 Eylül 2018 tarihinde Dış Ticaret Kompleksi Ömer Halisdemir Toplantı Salonu’nda on beşincisi gerçekleştirilen panelde 4. Sanayi devriminin Almanya pazarında başarılı olmak isteyen Türk tekstil ihracatçılarına etkileri incelendi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İTHİB Başkanı Sn. Ahmet Öksüz Türkiye ile Almanya arasında yaklaşık 60 yıl önce başlayan stratejik ilişkilerin derinleşerek devam ettiğini ve bugün Almanya’nın gerek Türkiye geneli dış ticaretimizin gerekse tekstil ve hazır giyim dış ticaretimizin en önemli paydaşlarından biri olduğunu belirtti. Ar-Ge’den inovasyona, tasarımdan markalaşmaya Türkiye’ye ufuk açan bütün kavramların Türkiye’ye yerleşmesinde sektörlerimizin öncü rol üstlendiğini ifade eden Öksüz, ülkemize yeni ufuklar kazandırmak amacıyla çalışmalara devam edildiğini ekleyerek sözlerini tamamladı.

Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sn. Hakan GÜLDAĞ’ın konuşmasıyla devam eden etkinlik kapsamında İstanbul Altınbaş Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Emre ALKİN, NRW.INVEST Türkiye Temsilcilik Müdürü Dr. Adem AKKAYA, Endüstriyel Otomasyon Sanayicileri Derneği (ENOSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hüseyin HALICI, RWTH Aachen Üniversitesi İTA Teknik Tekstil Enstitüsü Müdürü Prof. Thomas GRİES, Hugo Boss Bilgi Teknolojileri Başkanı Erkut EKİNCİ ve Aunde&Isringhausen Türkiye Genel Müdürü Ertuğrul DÜZCE sanayide dijital dönüşüm ve sanayi 4.0 ile ilgili sunumlarını katılımcılar ile paylaştı. Sunumların ardından geçilen soru-cevap bölümünde panelistler katılımcıların sorularını yanıtlayarak karşılıklı görüş alışverişinde bulundular.